Σχήμα-ομπρέλα για σύμπραξη του Ποταμιού και των τριών

Σχήμα-ομπρέλα για σύμπραξη του Ποταμιού και των τριών

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη λύση μιας πολιτικής ομπρέλας που θα μπορούσε να συστεγάσει το Ποτάμι και την πρωτοβουλία των τριών φαίνεται να εξετάζει ο κ. Στ. Θεοδωράκης ως μορφή συνεργασίας του με την Αννα Διαμαντοπούλου, τον Γιάννη Ραγκούση και τον Γιώργο Φλωρίδη. Η σχετική εισήγηση που προκρίνουν ως ενδεδειγμένη και συνεργάτες του, που είναι σε επαφές με τους τρεις, προβλέπει με απλά λόγια τη δημιουργία μιας ευρύτερης παράταξης με αμιγώς μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα στην οποία τόσο το Ποτάμι όσο και όσοι επιθυμούν να ενταχθούν θα διατηρούν την αυτονομία τους. Με τον τρόπο αυτό, όπως εξηγούν όσοι στηρίζουν την εν λόγω ιδέα, αφενός το Ποτάμι δεν θα διαλυθεί –καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν καινοφανές μέχρι τη διεξαγωγή των επόμενων εκλογών– ενώ παράλληλα και η πρωτοβουλία των τριών θα έχει απολύτως διακριτή θέση, όπως άλλωστε και οι υπόλοιπες πολιτικές κινήσεις πολιτών που ήδη έχουν δείξει ενδιαφέρον για τη δρομολογούμενη σύμπραξη.

Ολα τούτα βέβαια μέχρι στιγμής αποτελούν μόνον σκέψεις, καθώς δεν έχουν καν συζητηθεί με τη μορφή των προτάσεων μεταξύ των δύο πλευρών. Το γεγονός, ωστόσο, ότι το Ποτάμι και οι τρεις δρομολογούν τη σύμπραξή τους φαίνεται και από έναν άτυπο συντονισμό που υπάρχει μεταξύ τους. Στις 11 και 12 Μαρτίου ανακοίνωσε το Ποτάμι ότι θα γιορτάσει τα τρία του χρόνια (επισημοποιώντας προφανώς και με απόφαση της Κ.Ε. την επιλογή σύμπλευσης με τους τρεις), και ακριβώς την επόμενη εβδομάδα προσδιόρισαν οι τρεις την κορύφωση της πρωτοβουλίας τους, καθώς τότε θα διεξαχθεί η τελευταία τους εκδήλωση στην Αθήνα.

Κείμενο στήριξης

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση μάλιστα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα και ένα κείμενο στήριξης της πρωτοβουλίας των τριών από δεκάδες προσωπικότητες και πιθανότατα θα προαναγγελθεί και η συνεργασία με το Ποτάμι.

Πρέπει, τέλος, να σημειωθεί ότι τις διεργασίες μεταξύ Ποταμιού και τριών φαίνεται να τις επισπεύδουν οι αντίστοιχες στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. «Η κ. Γεννηματά απέδειξε με τις τελευταίες επιλογές της ότι δεν επιθυμούσε ποτέ ένα πραγματικό άνοιγμα της προοδευτικής παράταξης», επισημαίνει ο κ. Θεοδωράκης, ενώ και οι τρεις δεν κρύβουν την έκπληξή τους για το διαρκές φλερτ του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ και εκτιμούν ότι η αμφισημία της Χαρ. Τρικούπη θα τους διευκολύνει να αναδειχθεί στους πολίτες ακόμη πιο γρήγορα η καθαρότητα της δικής τους αντιπρότασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή