Υπέρ της σκληρής γραμμής ΔΝΤ για την Ελλάδα ο νέος ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ

Υπέρ της σκληρής γραμμής ΔΝΤ για την Ελλάδα ο νέος ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ελληνική κρίση είναι «βασικά πρόβλημα της Ευρώπης», σημείωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα ενισχύσει τη σκληρή γραμμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και δεν θα ενθαρρύνει την περαιτέρω συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ο Αμερικανός υπουργός πρόσθεσε μεν ότι οι ΗΠΑ «συνεργάζονται με τους Ευρωπαίους και το Ταμείο για την επίλυση του προβλήματος», ωστόσο, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, η νέα αμερικανική κυβέρνηση θα μπορούσε να προσφέρει κάλυψη στο ΔΝΤ ώστε να παραμείνει σταθερό στη σκληρή του θέση έναντι των έντονων γερμανικών πιέσεων για τη συμμετοχή του.

Η θέση της Ουάσιγκτον ενισχύει ουσιαστικά όσους, εντός του Ταμείου, θέλουν να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στην Ευρωζώνη για ελάφρυνση του χρέους. Ωστόσο, υπάρχει ο κίνδυνος η στάση αυτή να οδηγήσει σε εμπλοκή, όσον αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ, γεγονός που κρύβει σημαντικούς κινδύνους για το ελληνικό πρόγραμμα εν γένει.

Πάντως, το Ταμείο, μέσω του εκπροσώπου του, Τζέρι Ράις, το απόγευμα της Πέμπτης εξέφρασε και πάλι τη θέση ότι οι βασικές προϋποθέσεις για συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα είναι τόσο οι μεταρρυθμίσεις, όσο και η ελάφρυνση χρέους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή