Καμμένος: Η Τουρκία δείχνει απώλεια ψυχραιμίας

Καμμένος: Η Τουρκία δείχνει απώλεια ψυχραιμίας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συγκυρία του δημοψηφίσματος για την ενίσχυση των προεδρικών εξουσιών έχει οδηγήσει την Τουρκία στην απόφαση να κλιμακώσει την ένταση μέσω των μέσων ενημέρωσης και δείχνει απώλεια ψυχραιμίας, δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Η τουρκική πλευρά εκδίδει καθημερινά και συνδυάζεται με μιντιακό πόλεμο για γεγονότα που δεν υπάρχουν», πρόσθεσε, αναφέροντας συγκεκριμένα τις φήμες για ελικόπτερο που έπεσε και το σκάφος που έδεσε στα Ίμια: «Χθες ήμουνα με τους αρχηγούς και τον επίτροπο, όταν εμφανίστηκε η φήμη για πτώση ελικοπτέρου, ενώ δεν είχε γίνει ούτε πτήση. Προχθές έπαιζε βίντεο όπου φαινόταν τουρκικό σκάφος να δένει στα Ίμια, ενώ το νησί δεν ήταν καν τα Ίμια».

«Σε κάθε περίπτωση, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι ψύχραιμες και απόλυτα έτοιμες να απαντήσουν», τόνισε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1.

Αναφορικά με το αίτημα ασύλου που κατέθεσαν χθες οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί, ο κύριος Καμμένος δήλωσε πως «η δικαστική εξουσία είναι αυτή που θα αποφασίσει την έκδοση ή όχι οποιουδήποτε».

«Δεν το ξέρω το θέμα γιατί δεν αφορά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι εξουσίες στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητες», υπογράμμισε ο υπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή