Συνάντηση Μέρκελ – Ντράγκι για ελληνικό χρέος και QΕ

Συνάντηση Μέρκελ – Ντράγκι για ελληνικό χρέος και QΕ

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια συνάντηση μεταξύ της καγκελαρίου, Αγκελα Μέρκελ και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, δίνει νέα «τροφή» για τις εξελίξεις αναφορικά με το θέμα της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της, η κ. Μέρκελ έδειξε διατεθειμένη να συζητήσει τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το θέμα του ελληνικού χρέους, εφόσον η ΕΚΤ εντάξει την Ελλάδα στο πρόγραμμα χαλάρωσης της (QE). 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αντίδραση του κ. Ντράγκι ήταν θετική, εξηγώντας πως τα χέρια του παραμένουν δεμένα ως προς αυτό το θέμα, επειδή ακριβώς δεν σημειώνεται πρόοδος στο θέμα του χρέους. Φαίνεται όμως ότι η κ. Μέρκελ εξετάζει πλέον το ενδεχόμενο, «ξεπερνώντας» τις αντιδράσεις του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, το οποίο είναι αντίθετο, να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει έως το τέλος Ιουνίου. Υπό τον όρο βεβαίως ότι η ελληνική πλευρά θα τηρήσει πλήρως τα συμφωνηθέντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή