Μπακογιάννη: Ευκαιρία για την Ευρώπη η Προεδρία Τραμπ

Μπακογιάννη: Ευκαιρία για την Ευρώπη η Προεδρία Τραμπ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προεδρία Τραμπ ίσως αποτελεί ευκαιρία για την Ευρώπη εάν τα μέλη της Ευρ. Ένωσης και οι χώρες μέλη της αντιληφθούν οτι πρέπει να ενωθούν σε ένα ευρύ φάσμα δράσεων από την οικονομία μεχρι την άμυνα καθώς ουσιαστικά αυτός ειναι ο μόνος τρόπος για να διατηρήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεθνή κοινότητα, επεσήμανε η βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην Υπουργός κ. Ντόρα Μπακογιάννη στην παρέμβασή της κατά τις εργασίες του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. «Για δεκαετίες είχαμε τη σιγουριά οτι οι ΗΠΑ θα κάνουν την βρώμικη δουλειά, και η Ευρώπη περιοριζόταν στην προβολή της "ήπιας ισχύος", ανέφερε η πρώην υπουργός Εξωτερικών, και πρόσθεσε ότι τωρα η ΕΕ καλείται να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν αρκεί να κατανοήσει ότι "μόνο ενωμένοι ειμαστε δυνατοί"» προσέθεσε η κ. Μπακογιάννη.

Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός διευθυντής του ιδρύματος German Marshal Fund για την Ευρώπη, Ίαν Λεσερ υπογράμμισε πως «είχαμε επαναπαυθεί σε ένα περιβάλλον ευημερίας και ανάπτυξης, αλλά ειναι σαφες ότι η παγκόσμια κοινότητα εισέρχεται σε μια περίοδο αβεβαιότητας, πολιτικής και οικονομικής. Ο κ. Λέσερ μίλησε για «χάος» επισημαίνοντας ιδιαίτερα το ξέσπασμα των δυτικών κοινωνιών κατά των ελίτ στο εσωτερικό της καθε χώρας, αλλα και ενάντια στους διεθνείς μηχανισμους συνεργασίας με χαρακτηριστικα παραδείγματα το εμπόριιο και γενικότερα την παγκοσμιοποίηση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή