To παρασκήνιο της εσωκομματικής κριτικής Μεϊμαράκη

To παρασκήνιο της εσωκομματικής κριτικής Μεϊμαράκη

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όσοι γνωρίζουν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και άκουσαν το πρωί της Πέμπτης τον Μάκη Βορίδη να αναφέρεται στο δύσκολο καλοκαίρι του 2015 λέγοντας πως η ΝΔ δεν έπρεπε να ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο, θεώρησαν σχεδόν βέβαιη μία «έκρηξη» του πρώην προέδρου του κόμματος.

Ο κ. Μεϊμαράκης φύσει από την ιδιοσυγκρασία του δεν είναι από τα στελέχη που θα σιωπήσουν, ειδικά αν θεωρεί -όπως στην προκειμένη περίπτωση- πως έχει δίκιο, καθώς η χώρα το καλοκαίρι του 2015 είχε φτάσει πιο κοντά από ποτέ στην έξοδο της από την ευρωζώνη και ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με την ολική καταστροφή.

Αυτός ήταν και ο λόγος ο κ. Μειμαράκης εξερράγη από την τοποθέτηση του άλλοτε υπουργού της ΝΔ. Αυτό είπε και στους δημοσιογράφους, προτάσσοντας την λογική του «η χώρα πάνω από το κόμμα» που επικράτησε με ευρεία πλειοψηφία τότε στο εσωτερικό της ΝΔ, όταν ετέθη στα αρμόδια όργανα.

Οι πληροφορίες λένε πως στη ΝΔ ναι μεν δυσαρεστήθηκαν και υπήρχε θορύβηση, αλλά αντιμετώπισαν με ψυχραιμία την κατάσταση. Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία στενών συνεργατών του κ. Μητσοτάκη με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ ζητώντας του να ανασκευάσει. Ο κ. Μεϊμαράκης αντέτεινε πως όποιος δημοσιογράφος τον καλεί δίνει διευκρινιστικές απαντήσεις και αυτό αρκεί. Οι σκέψεις για κάποια ανακοίνωση από πλευράς της ΝΔ δεν υλοποιήθηκαν καθώς επικράτησε η λογική να μην δοθεί άλλη συνέχεια για μία εσωτερική αναταραχή «μεταξύ δύο στελεχών».

Το γεγονός πάντως πως τα βέλη του πρώην προέδρου του κόμματος είχαν τελικό αποδέκτη τον Μάκη Βορίδη, φάνηκε και από μία αποστροφή του λόγου του όπως αποτυπώθηκε από τους δημοσιογράφους. Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στην εποχή της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ θέλοντας με αυτό τον τρόπο να θυμίσει το κομματικό του παρελθόν, έναντι του κ. Βορίδη, ενώ οι αναφορές στην «κληρονομιά του Καραμανλή» είχαν ακριβώς τον ίδιο στόχο.

Στην συνέχεια οι τόνοι έπεσαν, όπως αποτυπώθηκαν και στα όσα είπε ο κ. Βορίδης στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, ενώ και από πλευράς Μεϊμαράκη δεν πρόκειται να δοθεί συνέχεια, αφού δεν έχει κάτι άλλο να πει πέραν της δυσαρέσκειας που την εξέφρασε έστω και με αυτό τον τρόπο. Με δεδομένα τα ανωτέρω και με το βασικό σκεπτικό πως τα σοβαρά προβλήματα είναι άλλα και δεν πρέπει να διαταραχθούν οι ισορροπίες στη ΝΔ, αφού κοινός στόχος είναι να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία, το «επεισόδιο» θεωρείται λήξαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή