Παπαδήμος: Αν η Ευρωζώνη δεν ενισχυθεί, θα οδηγηθεί σε διάλυση

Παπαδήμος: Αν η Ευρωζώνη δεν ενισχυθεί, θα οδηγηθεί σε διάλυση

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην παρέμβασή του για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Οικονομικών Φόρουμ των Δελφών, ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ανέφερε ένα συνδυασμό πολλών παραγόντων που υπονομεύουν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Όπως σημείωσε όμως, ζητήματα όπως η αστάθεια στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή δεν μπορούν να επιλυθούν από τις δράσεις μεμονωμένων χωρών, ακόμη και των μεγαλύτερων, αλλά χρειάζονται συντονισμένη δράση.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι χρειάζεται, επίσης μακροπρόθεσμο όραμα για την αντιμετώπιση των δημογραφικών προκλήσεων αλλά και μία έμφαση στην Ευρωζώνη, με κανονισμούς που θα επιτρέψουν την ολοκλήρωσή της. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδήμο, η Ευρωζώνη θα είναι σταθερή και βιώσιμη αν ενισχυθεί και ολοκληρωθεί, και προειδοποίησε ότι αν δεν γίνει αυτό τότε θα διαλυθεί, σε περίπτωση νέων σοκ ή ακόμη και αν δεν ανακάμψει η οικονομία της.

Η ενίσχυση της Ευρωζώνης δεν είναι επαρκής, εκτίμησε, χρειάζεται ενίσχυση της τραπεζικής ένωσης, της δημοσιονομικής ένωσης αλλά και θεσμικές παρεμβάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή