ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Νέα πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου η Κ. Γούλα

dimarxeio-thessalonikis-620x3201

Η Καλυψώ Γούλα εκλέχτηκε νέα πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, στη θέση του Παναγιώτη Αβραμόπουλου, μετά τις δημαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν το πρωί στο δημαρχείο.

Η κ. Γούλα, μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, έλαβε 30 ψήφους υπέρ, ενώ υπήρξαν δώδεκα λευκά και πέντε άκυρα ψηφοδέλτια.

«Θα είμαι στη διάθεσή της για ό,τι θέμα έχει να λύσει και να αντιμετωπίσει», δήλωσε μετά την εκλογή τής κ. Γούλα στην προεδρία του δημοτικού συμβουλίου ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

Ωστόσο ο κ. Αβραμόπουλος παρέδωσε τη θέση του με βολές κατά του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, λέγοντας χαρακτηριστικά πριν την έναρξη της ψηφοφορίας: «Ο δήμαρχος αποφάσισε να μην με προτείνει για πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου εκ νέου και επέλεξε πιο αρεστές σε αυτόν λύσεις. Αυτό είναι προφανώς βολικό για τα σχέδια και τις επιδιώξεις του. Δικαίωμά του και επ' αυτού κρίνεται».

Επανέλαβε πως δεν αποδέχτηκε τη θέση τού αντιδημάρχου που του πρότεινε ο δήμαρχος εξηγώντας τον λόγο: «Η συμμετοχή μου στα κοινά δεν καθορίζεται από θέσεις ή από αξιώματα, ιδιαιτέρως όταν αυτά απαιτούν την αφωνία και την εγκατάλειψη των ιδεών μου».

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)