Στα Μετέωρα Μόντι – Διαμαντοπούλου (ΦΩΤΟ)

Στα Μετέωρα Μόντι – Διαμαντοπούλου (ΦΩΤΟ)

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την ευκαιρία της παραμονής του στην Ελλάδα για το Φόρουμ των Δελφών, ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι έκανε και ένα ξεχωριστό tour. Πριν έρθει στην Αθήνα βρέθηκε στα Τρίκαλα. Ο κ. Μόντι συνοδευόμενος από τη σύζυγο του και από την Άννα Διαμαντοπούλου με την οποία διατηρεί φιλικούς δεσμούς από τα χρόνια της κοινής τους παρουσίας ως Επίτροποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, επισκέφθηκε το μουσείο του Τσιτσάνη το Σάββατο.

Η ξενάγηση αφορούσε  στο έργο του λαϊκού βάρδου Τσιτσάνη και στον ρόλο του στο ελληνικό τραγούδι αλλά και στον τρόπο σύνδεσης των φυλακών με το χαμάμ και τα λαϊκά μας τραγούδια. Όπως γράφουν τοπικά μέσα ο κ. Μόντι ξεναγήθηκε στο δίδυμο οθωμανικό λουτρό, που βρίσκεται στον κάτω όροφο του Μουσείου Τσιτσάνη, δοκίμασε τσίπουρο και τοπικές γεύσεις.

Ακολούθησε ξενάγηση το πρωί της Κυριακής στα Μετέωρα και συγκεκριμένα στις μονές Ρουσσάνου και Αγίου Στεφάνου.

Το γραφείο τύπου του Δήμου Τρικκαίων έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες από την ιδιωτική επίσκεψη του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού. 

Φωτογραφίες από το γραφείο τύπου Τρικκαίων: 

Στα Μετέωρα Μόντι – Διαμαντοπούλου (ΦΩΤΟ)-1
Στα Μετέωρα Μόντι – Διαμαντοπούλου (ΦΩΤΟ)-2
Στα Μετέωρα Μόντι – Διαμαντοπούλου (ΦΩΤΟ)-3

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή