Τελευταίο ραντεβού με τους θεσμούς μετά από σύσκεψη υπό τον Τσίπρα

Τελευταίο ραντεβού με τους θεσμούς μετά από σύσκεψη υπό τον Τσίπρα

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 18:30 η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους θεσμούς, τελευταία πριν την αποχώρησή τους αύριο Τρίτη από την Αθήνα. Νωρίτερα, το οικονομικό επιτελείο συνεδρίασε στη Βουλή υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ώστε να εξεταστεί η διαπραγματευτική στρατηγική της ελληνικής πλευράς.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν τα δημοσιονομικά, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να βρεθεί στην ατζέντα ο εξωδικαστικός συμβιβασμός. Το ραντεβού έρχεται στον απόηχο της ανακοίνωσης της ΕΛΣΤΑΤ ότι αναθεωρεί επί τα χείρω τα στοιχειά για την πορεία της οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο του 2016.

Συγκεκριμένα, σε ετησία βάση η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 1,1%, έναντι ανάπτυξης 0,3% που είχε εκτιμηθεί αρχικά. Σε τριμηνιαία βάση, δηλαδή σε σχέση με την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, η ύφεση στα τέλη του περσινού έτους έφτασε το 1,2%, αντί για μικρότερη υποχώρηση 0,4% που προβλεπόταν αρχικά.

Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε πάντως πως τα αποτελέσματα ενός τριμήνου δεν επηρεάζουν τα μεγέθη της διαπραγμάτευσης. Νωρίτερα, στο πλαίσιο συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως η Ελλάδα «έχει επιστρέψει μετά από πολλά χρόνια στους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην ευρωζώνη».

Πηγή: ΣΚΑΙ 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή