ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Συλλογικές συμβάσεις για να αποφύγουμε τα κουπόνια

achtsiogloy-syllogikes-symvaseis-gia-na-apofygoyme-ta-koyponia-2178779

Θέμα επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων εργασίας θέτει η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου με δήλωσή της στο Bloomberg, με αφορμή το ρεπορτάζ για πληρωμή εργαζομένων στην Ελλάδα με κουπόνια, αντί μισθού, από ορισμένες επιχειρήσεις.

«Η πραγματικότητα επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα της επαναφοράς του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της ύπαρξης ισχυρών συλλογικών συμβάσεων που θα προστατεύσουν τους εργαζόμενους από τέτοια αυθαίρετα φαινόμενα, καθώς οι εργοδότες όλο και πιο συχνά επιχειρούν να εξοικονομήσουν πόρους με αυτόν τον τρόπο» αναφέρει χαρακτηριστικά η υπουργός.

«Όταν υπάρχουν συλλογικές και κλαδικές συμβάσεις, υπάρχει λιγότερη παραβατικότητα και το εργατικό δυναμικό έχει περισσότερα εργαλεία για να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του» προσθέτει η κ. Αχτσιόγλου.

Στο ρεπορτάζ του, το Bloomberg σχολιάζει και τα τελευταία στοιχεία για το ελληνικό ΑΕΠ και στην ύφεση που κατεγράφη το δ’ τρίμηνο του 2016, μετά από μία αναιμική ανάκαμψη. Οι θεσμοί, και ειδικά το ΔΝΤ, αντιδρούν στην επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.