Σε εκδήλωση για τα θεματικά μουσεία στις Βρυξέλλες συμμετείχε ο Α.Σαμαράς

Σε εκδήλωση για τα θεματικά μουσεία στις Βρυξέλλες συμμετείχε ο Α.Σαμαράς

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε σήμερα ο πρώην Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς για να συμμετάσχει σε εκδήλωση του Ευρωκοινοβουλίου με τίτλο «Θεματικά Μουσεία: Ευκαιρίες για Τουρισμό και Ανάπτυξη» που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ελληνίδας ευρωβουλευτή της ΝΔ, Eλίζα Βόζενμπεργκ.

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα μουσεία  στη μετάδοση της πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι όπως  «όταν ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή» έτσι συμβαίνει και με τα μουσεία. Αναφερόμενος στα εννιά θεματικά μουσεία του Πολιτισμικού Ιδρύματος του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως ξεκίνησε ως «όνειρο» και κατέληξε ως ένα «σύγχρονο θαύμα».

Για τα εννιά θεματικά μουσεία του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς μίλησε αναλυτικά και  η Σοφία Στάικου, επικεφαλής του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου. Η κ. Στάικου αναφέρθηκε στα μεγάλα οφέλη που έχουν τα εν λόγω μουσεία (από το Μουσείο Μαστίχας στη Χίο μέχρι το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στην Τήνο) για την τοπική κοινωνία όσο και συνολικά για την Ελλάδα.  Σύμφωνα με τα στοιχειά που είχε στην διάθεση της οι περιοχές που βρίσκονται αυτά τα μικρά μουσεία στις οποίες ο τουρισμός έχει τονωθεί σημαντικά χάρη στα εν λόγω μουσεία ξεπερνώντας το ένα εκατομμύριο επισκεπτών τα τελευταία δέκα χρόνια και έχει τονώσει ιδιαίτερα το ΑΕΠ καθώς για κάθε ένα ευρώ που έχει δαπανηθεί για τα μουσεία αυτά υπολογίζεται ότι 15 ευρώ επιστρέφεται στην τοπική κοινωνία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή