ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: «Υβρις να συγχέουμε τους κολίγους του Κιλελέρ, με τους σημερινούς αγροτοσυνδικαλιστές»

potami-yvris-na-sygcheoyme-toys-koligoys-toy-kileler-me-toys-simerinoys-agrotosyndikalistes-2178953

Στα όσα συνέβησαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας με τα επεισόδια έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης λέγοντας πως «είναι ύβρις να συνδέουμε και να συγχέουμε τους αγωνιστές κολίγους του Κιλελέρ, με τους σημερινούς αγροτοσυνδικαλιστές και τις μορφές «αγώνα» που επιλέγουν για τα δίκαια ή άδικα, τα λογικά ή τα παράλογα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος». 

Ο εκπρόσωπος του Ποταμιού πρόσθεσε πως «κάποτε πρέπει να σοβαρευτούμε. Γιατί αν θέλουμε να βγούμε από αυτήν την πολύ – επίπεδη κρίση χρεοκοπίας, νομίζω πως θα πρέπει να ξανασυναντηθούμε με την πραγματικότητα και το ρεαλισμό. Να συνεννοηθούμε στη βάση κοινών αρχών και κωδίκων, που θα μετατρέψουν τη χώρα μας σε μια βιώσιμη χώρα. Είναι άλλο το δικαίωμα της παραγωγής αγροτικού πλούτου και εισοδήματος, που θα φέρουν και τις στέρεες θέσεις εργασίας στον τομέα, δίνοντας μας έναν από τους βασικούς πυλώνες του βιώσιμου παραγωγικού μοντέλου, που έχει ανάγκη η χώρα και είναι άλλη υπόθεση να ακολουθούμε αποσπασματικές προσπάθειες αντιμετώπισης υπαρκτών προβλημάτων.

Και πρέπει να συζητήσουμε με ποιον τρόπο και προϋποθέσεις θα βοηθήσουμε τον αγροτικό κόσμο να παράγει εισόδημα, ώστε να φύγει και από την απόλυτη εξάρτηση των επιδοτήσεων.

Και βεβαίως δεν συμβαδίζει αυτή η υποχρέωση που έχουμε εμείς, το πολιτικό σύστημα, αλλά και εκείνοι, οι αγρότες, με την υιοθέτηση πράξεων βίας και αυταρχισμού».