ΑΝΕΛ εναντίον… κυβέρνησης για τους δασικούς χάρτες

ΑΝΕΛ εναντίον… κυβέρνησης για τους δασικούς χάρτες

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκηνικό Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και όχι συγκυβερνώντος κόμματος στήθηκε στην Βουλή μεταξύ του βουλευτή των ΑΝΕΛ Γιώργο Λαζαρίδη και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελου Αποστόλου.

Αφορμή για τη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο στάθηκε η απόρριψη από πλευράς του Υπουργού, τροπολογίας τεσσάρων βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων – μεταξύ των οποίων και του κ. Λαζαρίδη – με την οποία πρότειναν την ανάκληση από τη Διοίκηση όλων των πράξεων αναδάσωσης που αφορούν αγροτικές εκτάσεις, χωρίς έξοδα και ενστάσεις από τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες και τον διπλασιασμό της προθεσμίας υποβολής εντάσεων στις 120 ημέρες.

Αυτό, ωστόσο, που προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ ήταν τα επιχειρήματα που επικαλέστηκε ο Ευάγγελος Αποστόλου για να απορρίψει την τροπολογία τους, καθώς ερμηνεύτηκαν ως υπαινιγμοί περί πιθανής στήριξης καταπατητών.

«Δεν θα επιτρέψουμε εμείς του αγροτικού χώρου να χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα οι εκτάσεις που πράγματι έχει ανάγκη ο αγροτικός χώρος για να μπουν κι άλλες εκτάσεις, οι οποίες θα πάνε για κάθε χρήση και θα ανοίξει παράθυρο στους καταπατητές», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ παρέπεμψε τους Ανεξάρτητους Έλληνες και στο Σύνταγμα, προσθέτοντας: «όσοι συζητάτε για δασικούς χάρτες, για μορφές και χρήσεις γης θα πρέπει να έχετε υπ’οψιν σας το άρθρο 117 του Συντάγματος. Εκτάσεις που κάηκαν , αποψιλώθηκαν κ.λ.π αυτόματα κηρύσσονται αναδασωτέες».

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Γιώργος Λαζαρίδης, αντέδρασε έντονα και φανερά ενοχλημένος από τα σχόλια του Υπουργού, δίνοντας την αίσθηση μάλιστα ότι συγκρούονταν στελέχη αντιπολίτευσης και συμπολίτευσης κι όχι κυβερνητικών εταίρων, αφού καταλόγισε στον κ. Αποστόλου διαστρέβλωση του περιεχομένου της τροπολογίας τους.

«Εμείς δεν είπαμε να μην αναδασωθούν τα δάση. Εμείς μιλάμε για αγροτεμάχια. Αυτοί που συνέταξαν δασικούς χάρτες αμφισβητούν ιδιοκτησίες. Δεν λαμβάνουν τίποτα υπ’οψιν τους. Που μιλάμε εμείς για νομιμοποίηση καταπάτησης εκτάσεων; Εμείς αποκαθιστούμε μια αδικία. Αντιθέτως όταν αντιμετωπίζουμε τον πολίτη ή τον αγρότη όπως πρέπει γίνεται και άμισθος δασοφύλακας. Αλλοιώθηκε το περιεχόμενο της τροπολογίας μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κος Λαζαρίδης μιλώντας για «απαράδεκτες» καταστάσεις που προκαλεί ο νόμος, καθώς όπως υπογράμμισε στη Μακεδονία αμφισβητούνται ακόμη και τα κληροτεμάχια.

(πηγή ΣΚΑΙ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή