«Έκλεισε» η συμφωνία με τους θεσμούς για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

«Έκλεισε» η συμφωνία με τους θεσμούς για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επανυπολογισμός των προστίμων και των προσαυξήσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία με βάση την ισχύουσα νομοθεσία φέρεται να έδωσε τη λύση για την επίτευξη συμφωνίας για τον εξωδικαστικό μηχανισμό και το ζήτημα «κουρέματος» των παρακρατούμενων φόρων ΦΠΑ και ΦΜΥ, που αποτελούσε σημείο διαφωνίας μεταξύ θεσμών και Αθήνας, σύμφωνα με  πηγή του υπουργείου Οικονομίας.

Με τον παραπάνω τρόπο τα πρόστιμα θα μειωθούν σημαντικά, ενώ σε σχέση με το θέμα των δόσεων και εάν αυτές θα αλλάξουν από αυτό που προέβλεπε το σχέδιο νόμου που είχε θέσει η κυβέρνηση τις προηγούμενες ημέρες σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι αυτό θα εξεταστεί σε επόμενο στάδιο.

Η επίτευξη συμφωνίας γνωστοποιήθηκε από στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο μετέχει στις σχετικές διαπραγματεύσεις. Εκείνη τη στιγμή δε δόθηκαν περαιτέρω πληροφορίες, αλλά αναφέρθηκε ότι θα δοθούν διευκρινίσεις αργότερα την Τετάρτη ή νωρίς την Πέμπτη.

Η συμφωνία με βάση τις ίδιες πηγές αφορά μόνο το σκέλος των παρακρατούμενων φόρων και όχι τα άλλα ανοικτά ζητήματα, τα οποία έχουν αξιολογηθεί ως λιγότερο σημαντικά, όπως για παράδειγμα ο ορισμός του ύψους του χρέους που θα επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής πλευράς, που ξεκίνησαν μετά τις 6 το απόγευμα συνεχίζονται με τα εργασιακά θέματα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή