Μέτωπο με Καμμένο ανοίγει η Ν.Δ.

Μέτωπο με Καμμένο ανοίγει η Ν.Δ.

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Και με τον Τσίπρα και με τον Καραμανλή δεν γίνεται». Η επισήμανση αφορά τον Πάνο Καμμένο. Μεγαλύτερη σημασία, όμως, έχει ότι προήλθε από έναν Καραμανλή. Ο ίδιος Καραμανλής –ο βουλευτής Σερρών της Ν.Δ.– χαρακτήρισε χθες «υστερίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» τα περί συνεννόησης του Κώστα Καραμανλή με τη σημερινή κυβέρνηση για την τοποθέτηση του Πρ. Παυλόπουλου στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Οι παρεμβάσεις (στα Παραπολιτικά FM) έχουν τη σημασία τους και αποτελούν ακόμη ένα «απεταξάμην» της οικογένειας Καραμανλή στη φημολογούμενη υπόγεια σύμπλευση στοιχείων του καραμανλικού πυρήνα με την κυβέρνηση. Επισήμως, άλλωστε, το ίδιο μήνυμα είχε δοθεί τον περασμένο Οκτώβριο στο Συνέδριο για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Iδρυμα Καραμανλή στο Πανεπιστήμιο Tufts. Η πρόσκληση του Κυρ. Μητσοτάκη και όχι του πρωθυπουργού ήταν η επίσημη σφραγίδα στον τερματισμό των σεναρίων σύμπλευσης με τον Αλ. Τσίπρα και είχε ερμηνευθεί ως έμπρακτη στήριξη προς τον κ. Μητσοτάκη και ως μήνυμα νηνεμίας στο εσωκομματικό πεδίο. Παρών στο Tufts ήταν τότε και ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής που κλήθηκε να ξεκαθαρίσει το καραμανλικό μήνυμα.

Τυχαίο δεν είναι ούτε το γεγονός ότι ο κ. Καραμανλής είναι αυτός που ανέλαβε να κηρύξει και επισήμως την αντεπίθεση της Ν.Δ. έναντι του υπουργού Εθνικής Aμυνας, σύμφωνα με την οδηγία «να κοπούν οι γέφυρες» με τον κ. Καμμένο την οποία έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση των «γαλάζιων» τομεαρχών τη Δευτέρα. Ο ίδιος ο βουλευτής Σερρών και τομεάρχης Μεταφορών της Ν.Δ. φέρεται σε συνομιλητές του να είναι ενοχλημένος από την επίκληση του «καραμανλισμού» από πρόσωπα που ουδεμία σχέση έχουν μαζί του και παριστάνουν τους καραμανλικούς «για προσωπικές στρατηγικές». Φέρεται ακόμη προσβεβλημένος από την πολιτική και σκηνική παρουσία του κ. Καμμένου, που «δεν θυμίζει σε τίποτα τους Καραμανλήδες». Ενοχλημένος φέρεται και από κινήσεις στελεχών των ΑΝΕΛ στη Μακεδονία, όπου περίπου εμφανίζονται ως εκφραστές του Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο βουλευτής Σερρών βρισκόταν σε συνεννόηση τόσο με τον κ. Μητσοτάκη όσο και με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για τη χθεσινή παρέμβασή του (και δεν θα είναι η μόνη). Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε τον κ. Καμμένο «καραμανλικό ευκαιρίας και καραμανλικό α λα καρτ», ενώ πρόσθεσε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις αξίες του ιδρυτή της παράταξης, που έβαζε το εθνικό συμφέρον πάνω από το προσωπικό. «Και με τον κ. Τσίπρα και με τον Καραμανλή δεν γίνεται! Δεν μπορούμε να είμαστε εκτός Ν.Δ., δεν μπορεί να ανεβαίνουμε στις καλένδες της τρέλας και μετά να λέμε ότι είμαστε υποστηρικτές του καραμανλισμού, αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», πρόσθεσε. Χαρακτήρισε «καφενειακού επιπέδου» τις συζητήσεις περί ομαδοποιήσεων εντός της Ν.Δ. «Είμαστε όλοι ενωμένοι κατά της χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης», σημείωσε, αρνούμενος να μπει στη λογική «μητσοτακικών» και «καραμανλικών» – «όσοι ανήκουμε στο κόμμα πιστεύουμε στο καταστατικό και στις αρχές του ιδρυτή του κόμματος». Εμμέσως πλην σαφώς έψεξε τον Β. Μεϊμαράκη για την παρέμβασή του, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί «κεφάλαιο για το κόμμα», αλλά ότι «σε σοβαρές καταστάσεις πρέπει να τηρούμε σοβαρή στάση και να μετράμε τι λέμε και τι πράττουμε». Πρόσθεσε δε ότι ορθώς η Ν.Δ. ψήφισε τα μέτρα το 2015 για να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη, ενώ συντάχθηκε με την κομματική γραμμή περί μη ψήφισης των νέων μέτρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή