Μητσοτάκης: Δε θα ψηφίσουμε τα νέα μέτρα που φέρνει η ανικανότητα του Τσίπρα

Μητσοτάκης: Δε θα ψηφίσουμε τα νέα μέτρα που φέρνει η ανικανότητα του Τσίπρα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τον πρωθυπουργό, να μην υπολογίζει στην υποστήριξη της αντιπολίτευσης για διάσωση της κυβέρνησής του, στέλνει μέσω συνέντευξης του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στο Bloomberg, o Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνει πως η χώρα χρειάζεται νέες εκλογές και ξεκαθαρίζει πως η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει τα υπερβολικά δημοσιονομικά μέτρα που απαιτούν οι δανειστές για το 2019 και το 2020.

«Αυτά τα δημοσιονομικά μέτρα είναι το κόστος που δυστυχώς πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα εξαιτίας της ανικανότητας αυτής της κυβέρνησης. Ο κύριος Τσίπρας μας έφερε σε αυτή την κατάσταση. Ισχυρίζεται ότι έχει ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, οπότε ας τα φέρει πέρα μόνος του», τονίζει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει κατά τη διάρκεια τη συνέντευξης του στις Βρυξέλλες, όπου παρευρέθηκε για τη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, πως δεν έχει τρόπο να εξαναγκάσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών αλλά εκφράζει την σιγουριά του πως έαν συνέβαινε κάτι τέτοιο, τότε η παράταξή του θα νικούσε. 

Σε περίπτωση νίκης στις επόμενες εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνει πως η Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει σε ένα επιθετικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και θα μείνει μακριά από υποσχέσεις που δεν μπορεί να κρατήσει. Ανέφερε ακόμα πως θα δημιουργήσει μια ανταγωνιστική οικονομία με χαμηλότερους φόρους ενώ θα συνεχίσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ώστε να στείλει το μήνυμα πως «η Ελλάδα είναι ανοιχτή για δουλειές».

Οσον αφορά τα δημοσιονομικά, η Νέα Δημοκρατία, αναφέρει, προσπαθεί να πείσει τους πιστωτές πως απαιτούνται χαμηλότεροι στόχοι στα πρωτογενή πλεονάσματα και προσθέτει ότι αν και ο δημόσιος τομέας παραμένει διογκωμένος, «αυτό που πραγματικά χρειάζεται η Ελλάδα είναι χωρίς αμφιβολία οι χαμηλότεροι φόροι». 

«Ακόμη κι αν ολοκληρωθεί η β΄ αξιολόγηση, η Ελλάδα θα σέρνει τα πόδια της. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη για να προσελκυστούν ξένες επενδύσεις, διότι έχουμε μία κυβέρνηση που είναι σε αυτή την ιδιόμορφη κατάσταση. Πρέπει να εφαρμόσει ένα φιλελεύθερο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα στο οποίο δεν πιστεύει», καταλήγει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή