Επιστολή Γκουαλτιέρι προς τους θεσμούς για τα εργασιακά στην Ελλάδα

Επιστολή Γκουαλτιέρι προς τους θεσμούς για τα εργασιακά στην Ελλάδα

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστολή προς τους εκπροσώπους των τεσσάρων θεσμών – Κομισιόν, ΔΝΤ, ΕΚΤ και EMΣ, απέστειλε ο πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας που έχει συγκροτήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον Κοινοβουλευτικό Ελεγχο του Ελληνικού Προγράμματος.

Ο κ. Γκουαλτιέρι, ζητά από τους θεσμούς αναφορικά με τις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα, «να λάβουν υπόψη τις βέλτιστες πρακτικές σε διεθνές επίπεδο και στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος των απολύσεων, της συνδικαλιστικής δράσης και των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Επίσης, ζητά να ενημερώσουν το Ευρωκοινοβούλιο «σχετικά με την εκτίμησή τους για την έκθεση της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων και τις συστάσεις της» καθώς και «σε ποιο βαθμό την έχουν λάβει υπόψη κατά τη διαμόρφωση των απόψεών τους αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις της ελληνικής αγοράς εργασίας».

Η επιστολή Γκουαλτιέρι προς τους θεσμούς εστάλη μετά από πρόταση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή