«Eποικοδομητική» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου τη συνάντηση Αναστασιάδη- Τσίπρα

«Eποικοδομητική» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου τη συνάντηση Αναστασιάδη- Τσίπρα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Eποικοδομητική» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, τη συζητήση που είχε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, σε συνάντηση που πραγματοποίησαν σήμερα, στο περιθώριο των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Στη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Έλληνα πρωθυπουργό έγινε μία πάρα πολύ εποικοδομητική συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας πέντε ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν» ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης. Ειδικότερα, σημείωσε ότι ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Τσίπρας για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, εκφράζοντας τη λύπη του για την απόφαση της τουρκικής πλευράς να μη συμμετάσχει στον διάλογο αλλά και την ετοιμότητά του και την ευχή να ξεκινήσει ο διάλογος το συντομότερο δυνατό. Ακολούθως, σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε για την κατάσταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ενώ οι δύο άντρες αντάλλαξαν απόψεις για την εσωτερική κατάσταση στην Τουρκία, το επερχόμενο δημοψήφισμα και πώς επηρεάζει γενικότερα τη συμπεριφορά της τουρκικής κυβέρνησης.

Επίσης, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, επεσήμανε ότι συζητήθηκαν οι επερχόμενες τριμερείς συναντήσεις ανάμεσα στην Κύπρο, την Ελλάδα και τα γειτονικά κράτη, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και άλλα. «Θα πρέπει να αναμένουμε πολύ σύντομα, εντός Μαΐου, μία νέα τριμερή συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα», δήλωσε ο ίδιος.

Τέλος, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι συζητήθηκε το θέμα της Συνόδου των Κρατών-Μελών του Νότου, καθώς η επόμενη Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στην Ισπανία, κατά το πρώτο δεκαήμερο Απριλίου. «Έγινε ανταλλαγή απόψεων και συντονισμός για εκείνα τα θέματα που θα πρέπει να απασχολήσουν τη συνάντηση των χωρών Κρατών-Μελών του Νότου», κατέληξε.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή