Πετρόπουλος: Μην χρεώνετε στην κυβέρνηση το κίνημα «Δεν πληρώνω»

Πετρόπουλος: Μην χρεώνετε στην κυβέρνηση το κίνημα «Δεν πληρώνω»

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το οριακό και εξαιρετικά κρίσιμο της κατάστασης της χώρας και της οικονομίας, έρχεται να καταδείξει, στο μέτρο που της αναλογεί, μια ρήση του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σήμερα από του βήματος της Βουλής.

«Τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα απ’ ό,τι κανείς μπορεί να φανταστεί, εάν δεν πάρουμε μέτρα άμεση εφαρμογής σε όλους τους τομείς και γρήγορα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αν. Πετρόπουλος, με την ευκαιρία συζήτησης επίκαιρης επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας με επίκεντρο το ασφαλιστικό.

Δεν ήταν, ωστόσο, μόνο η συγκεκριμένη ρήση εκ μέρους του κ. Πετρόπουλου που προκάλεσε -δικαιολογημένα, εξαιτίας των εξελίξεων περί την διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς- αίσθηση κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή. Σε άλλο σημείο ο υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στο γνωστό κίνημα «Δεν πληρώνω» που ως αντιπολίτευση είχε υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ – και το έπραξε με τέτοιο τρόπο που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από το χώρο της αντιπολίτευσης καθώς κρίθηκε ότι συνιστούσε πολιτική τοποθέτηση τουλάχιστον ανοχής του συγκεκριμένου κινήματος από το κυβερνητικό στέλεχος που βρισκόταν στο βήμα του ομιλητή.

«Οι αφίσες, το «Δεν πληρώνω», που είναι ένα συλλογικό μόρφωμα το οποίο υπάρχει ακόμα, αν δεν κάνω λάθος, είναι ΣΥΡΙΖΑ; Το «Δεν πληρώνω-δεν πληρώνω» το αποδίδετε στην Κυβέρνησή μας;» είπε αρχικά ο κ. Πετρόπουλος πυροδοτώντας εντονότατο διάλογο με στελέχη της ΝΔ και του Ποταμιού. Η συνέχεια, όπως καταγράφηκε στα πρακτικά είναι χαρακτηριστική:

Ι.Βρούτσης (ΝΔ): Του ΣΥΡΙΖΑ αφίσες ήταν.

Γ.Αμυράς (Ποτάμι): Η κυρία Βαλαβάνη τι ήταν; ΚΚΕ ήταν;

Αν.Πετρόπουλος: …Και τέλος πάντων η κατάσταση της οικονομίας προέκυψε από τις αφίσες των πολιτών, οι οποίοι πράγματι καλούνταν να συναινέσουν σε μία υπερβολική και άδικη χρέωση των βαρών της πολιτικής σας και οι οποίοι αντιδρούν;

Ι.Β.: Το συνεχίζετε; Συνεχίζετε όντας Υπουργός να λέτε να μην πληρώνουν; Ζούμε ιστορικές στιγμές. Ο Υπουργός είπε τώρα να μην πληρώνουν.  Παίζουμε με τη χώρα; Βγαίνει ο Υπουργός και λέει να μην πληρώνουν για την πατρίδα, για την Ελλάδα; Είναι δυνατόν; Είναι κυβέρνηση αυτή; Εγώ είμαι αντιπολίτευση και λέω να πληρώνουν όλοι και λέει ο Υπουργός να μην πληρώνουν;

Αν.Π.: Είπα για τις πρωτοβουλίες των πολιτών. Αφήστε τώρα το προβοκατόρικο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Κύριε Βρούτση, καθίστε παρακαλώ! Η κάθε ομιλία και ο κάθε πολιτικός παράγοντας κρίνεται από αυτά που λέει.

Ελισσάβετ Σκούφα (ΣΥΡΙΖΑ): Όχι σαν τον άλλο που βγαίνει και λέει «αγοράστε Ελλάδα» στους Γερμανούς, τον Αντιπρόεδρο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ: Κυρία συνάδελφε, επεμβαίνετε και εσείς να το κάνουμε ωραίο το πανηγύρι;

Αν.Π.: Επαναλαμβάνω ακριβώς αυτό που είπα, γιατί ξεκίνησα με αυτό που δεν πρέπει να γίνεται.

Ι.Β.: Δικαιολογήσατε αυτούς που δεν πληρώνουν. Αυτό είπατε. Πάρτε το πίσω. Τουλάχιστον διορθώστε το.

Αν.Π.: Αφήστε τώρα τα παραμύθια. Είναι δυνατόν να το λέτε μπροστά μου αυτό; Στα Πρακτικά είναι καταγεγραμμένη η θέση μου. Είπα ότι πρωτοβουλίες πολιτών που αντιδρούσαν σε αυτό που θεωρούσαν υπέρμετρο δεν μπορούμε να τις χρεωνόμαστε εμείς. Είπα, λοιπόν, ότι οι πολίτες μπορεί να έχουν τις εκδηλώσεις που η δημοκρατία προβλέπει να μπορούν να έχουν και τις έχουν. Αφήστε λοιπόν, την παράφραση αυτών που λέω.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή