Συνάντηση Κοτζιά με τον Πρόεδρο της Αρμενίας και αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα

Συνάντηση Κοτζιά με τον Πρόεδρο της Αρμενίας και αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο επαφών του στην Αρμενία, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας Σερζ Σαργκσιάν. Ο κ. Σαργκασιάν εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Αρμενίας, καθώς και τις προοπτικές που διανοίγονται μετά την επίσκεψη του κ. Κοτζιά στην Αρμενία και τα όσα συμφωνήθηκαν με τον υπουργό Εξωτερικών Έντουαρντ Ναλμπάντιαν και με τον πρωθυπουργό Κάρεν Καραπετιάν.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στα συγκεκριμένα σημεία που συμφωνήθηκαν το διήμερο της επίσημης επίσκεψής του στο Ερεβάν με τους Αρμένιους αξιωματούχους προς την κατεύθυνση αυτή, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη της χώρας μας στην ευρωπαΐκή πορεία της Αρμενίας και στις προσπαθειες για απελευθέρωση της βίζας για βραχεία παραμονή των Αρμένιων πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη επικαιροποίησης του συμβατικού πλαισίου που διέπει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ώστε να συμφωνηθούν συγκεκριμένα βήματα για την εμβάθυνση των διμερών σχέσεών, ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα, με διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν ακόμη, πέραν των διμερών, και θέματα περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Τέλος, ο κ. Κοτζιάς μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου καθώς και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αρμενίας, προσθέτοντας ότι τον αναμένουν να επισκεφθεί την Αθήνα προσεχώς.

Νωρίτερα, ο κ. Κοτζιάς, στο πλαίσιο της αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο του Ερεβάν και στο  Τμήμα Διεθνών Σχέσεων, έδωσε διάλεξη  αναφερομενος στο μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και τις συνεπαγόμενες προκλήσεις, αναλύοντας παράλληλα τις θετικές πρωτοβουλίες της χώρας μας για την προώθηση της συνεργασίας και την εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Υπογραμιζοντας τη σημασια ενισχυσης των διμερων σχεσεων Ελλάδας-Αρμενίας, αναφερθηκε στις προοπτικές αναβάθμισης τους σε στρατηγικές, μνημονεύοντας τους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο λαούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή