Μαραβέγιας: «Η οικονομία θα παραμείνει σε ύφεση και το α’ τρίμηνο του 2017»

Μαραβέγιας: «Η οικονομία θα παραμείνει σε ύφεση και το α’ τρίμηνο του 2017»

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ύφεση θα παραμείνει η ελληνική οικονομία και το α’ τρίμηνο του 2017, εκτιμά σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο αντιπρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Mέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Ναπολέων Μαραβέγιας.

«Βάσει των δεδομένων που έχουμε επεξεργαστεί μέχρι στιγμής στο Γραφείο Προϋπολογισμού, ύφεση θα έχουμε σίγουρα. Περιμένουμε να δούμε που θα κυμανθεί», ανέφερε ο κ. Μαραβέγιας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το δ’ τρίμηνο του 2016 η ελληνική οικονομία κατέγραψε ύφεση της τάξης του 1,1% έναντι του δ΄ τριμήνου του 2015 και ύφεση της τάξης του 1,2% έναντι του γ’ τριμήνου του 2016.

«Είχαμε ήδη προεξοφλήσει την εξέλιξη αυτή, ότι το 4ο τρίμηνο δεν θα ήταν καλό για την ελληνική οικονομία. Πρέπει να καταλάβει ο μέσος πολίτης πως κάθε μείωση του ΑΕΠ είναι μείωση εισοδήματος», προσθέτει, ενώ επισημαίνει την επιτακτική ανάγκη για ταχεία ολοκήρωση της αξιολόγησης.

«Δημιουργείται ένα κλίμα αβεβαιότητας τόσο μεγάλης, της οποίας το κόστος δεν μπορεί να προσμετρηθεί. Η κυβέρνηση πρέπει να τελειώνει με την αξιολόγηση» , σημειώνει σχετικά ο κ. Μαραβέγιας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή