Η ΝΔ κάνει λόγο για συγκάλυψη από την Κυβέρνηση στο θέμα του ΔΕΣΦΑ

Η ΝΔ κάνει λόγο για συγκάλυψη από την Κυβέρνηση στο θέμα του ΔΕΣΦΑ

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να κατατεθεί στη Βουλή αντίγραφο της δίγραμμης επιταγής που παρέλαβε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ Σωτήρης Νίκας ως αποζημίωση απόλυσης, και όποια άλλη αποζημίωση έλαβε από οποιαδήποτε άλλη πηγή (αποταμιευτικό πρόγραμμα) ζητά ο βουλευτής της ΝΔ και υπεύθυνος του Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της ΝΔ Κώστας Σκρέκας, με σημερινή του δήλωση.

Με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη και του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου ο κ. Σκρέκας υποστηρίζει ότι «η Κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια συγκάλυψης του "εκλεκτού" της προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΔΕΣΦΑ» και ότι το ενημερωτικό σημείωμα που διανεμήθηκε «εμπεριέχει σοβαρές ανακρίβειες και αναλήθειες».

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ ο επικεφαλής του ΔΕΣΦΑ παρέλαβε στις 2 Φεβρουαρίου δίγραμμη επιταγή αξίας 194.789 (καθαρά) ενώ κατά την κυβερνητική ενημέρωση η αποζημίωση ήταν 203.847 ευρώ μικτά, ποσό που σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα αντιστοιχεί σε 171.193 ευρώ καθαρά. Για το λόγο αυτό ζητά να κατατεθεί η επιταγή, όπως και το φύλλο υπολογισμού του εφάπαξ από τη Δ/νση Ανθρωπίνου Δυναμικού.

Τονίζει ακόμη ότι το Εποπτικό Συμβούλιο «είναι αναρμόδιο να προάγει βαθμολογικά και μισθολογικά εργαζόμενο (με εξαρτημένη σχέση εργασίας) της εταιρείας, όπως κακώς έκανε στην συγκεκριμένη περίπτωση του στελέχους του ΔΕΣΦΑ» ενώ για άλλο στέλεχος της εταιρίας που είχε τοποθετηθεί στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου προ ετών, ο κ. Σκρέκας αναφέρει ότι εκείνο το στέλεχος ήταν ήδη Διευθυντής Δραστηριότητας πριν ορισθεί Διευθύνων Σύμβουλος, η μισθολογική του προαγωγή πραγματοποιήθηκε χρόνια μετά, αφού είχε αποχωρήσει από Δ/νων Σύμβουλος και συνέχιζε να είναι εργαζόμενος στην εταιρεία ενώ ο κ. Νίκας δεν έχει αποχωρήσει αλλά παραμένει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή