Eπίσκεψη Κ. Καραμανλή στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη

Eπίσκεψη Κ. Καραμανλή στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Πρώτη Σερρών θα βρεθεί σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, επισκεπτόμενος μαζί με τον εξάδελφο του και βουλευτή του νομού, Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή, την γενέτειρα των καραμανλήδων.

O πρώην πρωθυπουργός έχει προγραμματίσει μεταξύ άλλων να κάνει ιδιωτική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Τύμβου Καστά, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά από την Πρώτη Σερρών, η οποία ανήκει εξάλλου στο Δήμο Αμφίπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καραμανλής, ακολούθησε την θεσμική οδό, κοινοποιώντας το σχετικό αίτημα του πριν λίγες ημέρες στην γ.γ του Υπ. Πολιτισμού κ.Βλαζάκη, ενημερώνοντας την για την πρόθεσή του αλλά και για τον χαρακτήρα της επίσκεψης που είναι καθαρά ιδιωτικού χαρακτήρα. 

Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί ο Κώστας Καραμανλής επέλεξε να πάει τώρα στην Αμφίπολη, καθώς το θέμα δεν βρίσκεται στην επικαιρότητα. Οι ίδιες πηγές λένε πως η απάντηση μάλλον είναι… αυτή. Επειδή δεν βρίσκεται στην επικαιρότητα.

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε δείξει εξ' αρχής μεγάλο προσωπικό ενδιαφέρον για το θέμα και είχε επιθυμία να δει από κοντά το μνημείο, αλλά δεν ήθελε να γίνει κάτι τέτοιο σε περιόδους που η μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη βρισκόταν σε επικοινωνιακή έξαρση, μαζί με τις υπερβολές και τις αντιπαραθέσεις που το συνόδευαν, κάτι δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του. Η συγκεκριμένη χρονική στιγμή θεωρήθηκε κατάλληλη να δει από κοντά το μνημείο, καθώς είναι ήπια γύρω από το θέμα. Η επίσκεψη όπως λένε συνεργάτες του πηγάζει από  αμιγώς προσωπικό ενδιαφέρον, υπενθυμίζοντας πως στην πρώτη κυβέρνηση του είχε προβεί τότε σε μία κίνηση έκπληξη, αναλαμβάνοντας εκτός από πρωθυπουργός και υπουργός πολιτισμού, θέλοντας να δώσει έμφαση σε αυτό τον τομέα. 

Αύριο το πρωί o πρώην πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τα Οχυρά Ρούπελ, ενώ θα καταλύσει στην γενέτειρα της οικογένειας, την Πρώτη Σερρών. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή