Διαψεύδει τα περί συνέντευξης Τύπου το γραφείο του πρωθυπουργού

Διαψεύδει τα περί συνέντευξης Τύπου το γραφείο του πρωθυπουργού

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάντηση στις αναφορές διεθνών ΜΜΕ για πιθανή συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού σήμερα το απόγευμα, εξέδωσε το Μαξίμου, διαψεύδοντας τα σχετικά δημοσιεύματα και αφήνοντας αιχμές κατά του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, λέγοντας «είμαστε και επισήμως στην εποχή των fake news. Aυτή τη φορά και με τη σφραγίδα του Reuters».

Νωρίτερα το Reuters είχε δημοσιεύσει αποκλειστικές πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Τσίπρας σκοπεύει να πραγματοποιήσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου σήμερα, με την πιθανότητα να εξαγγείλει πρόωρες εκλογές.

Αργότερα, και ο οικονομικός ιστότοπος ForexLive, επικαλούμενος δικές του πηγές στην Αθήνα, ισχυρίστηκε πως ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να απειλήσει με εκλογές τις επόμενες ημέρες.

«Σύμφωνα με πηγές στην Ελλάδα, ο Τσίπρας μπορεί να δώσει συνέντευξη τύπου σήμερα ή αύριο, για να ενημερώσει για τις απόψεις του για τις υπό διεξαγωγή διαπραγματεύσεις για το πακέτο διάσωσης, με έμφαση στην Γερμανία και η αίσθηση είναι πως δεν θα έχει τίποτα ευχάριστο να πει. Ειπώθηκε μάλιστα ότι υπάρχει ο κίνδυνος είτε να απειλήσει είναι στην πραγματικότητα να προκηρύξει γενικές εκλογές», αναφέρει ακριβώς το δημοσίευμα.

«Αν και το να απειλήσει ο Τσίπρας με νέες εκλογές δεν είναι καθόλου καινούριο, οι φήμες επιμένουν σε αυτό. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να το θεωρήσουμε απλώς φήμη, μέχρι να επιβεβαιωθεί και παρ' ότι εγώ δεν εμπιστεύομαι συχνά φήμες, έχω πολύ εμπιστοσύνη στην πηγή αυτή», έγραψε ο συντάκτης Ράιαν Λίτλστοουν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου:

«Το Πρακτορείο Reuters θα έπρεπε, ειδικά σε αυτή την δύσκολη περίοδο για την Ευρώπη, να είναι περισσότερο προσεκτικό και να μην φιλοξενεί "δημοσιεύματα" αμφιβόλου προελεύσεως και μηδενικής αξιοπιστίας.

Είναι προφανές, ότι η "αποκλειστική είδηση" περί δήθεν συνέντευξης Τύπου του Πρωθυπουργού, καθώς και το σενάριο περί εκλογών που στηρίζονται σε φήμες κατά τον ίδιο τον συντάκτη της "είδησης", σε μια κανονική περίοδο δε θα αφορούσαν κανέναν. Σήμερα, όμως, εν μέσω μιας κρίσιμης διαπραγμάτευσης κάθε ψεύτικη είδηση, που προσπαθεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην ελληνική κυβέρνηση, μετατρέπεται αυτομάτως σε πρώτο θέμα σε μεγάλη μερίδα του Τύπου.

Είμαστε και επισήμως στην εποχή των fake news. Aυτή τη φορά και με τη σφραγίδα του Reuters. Κρίμα…

ΥΓ. Ελπίζουμε να είναι απλώς μια ανοησία γιατί δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι κάποιοι παίζουν παιχνίδια με το Χρηματιστήριο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή