Μητσοτάκης: Χρέος μας είναι να σηκώσουμε την χώρα όρθια

Μητσοτάκης: Χρέος μας είναι να σηκώσουμε την χώρα όρθια

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφορδή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Η ομιλία ξεκίνησε με αναλυτικές αναφορές στο θέμα της Ευρώπης, την θέση της Ελλάδας σε αυτήν αλλά και τις νέες προκλήσεις.

Οι Έλληνες στηρίζουν την επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή και παραμένουν προσηλωμένοι στην Ευρώπη αλλά πρόσθεσε πως «η Ευρώπη όμως αντιμετωπίζει κινδύνους και προκλήσεις. Ο ευρωσκεπτικισμός δυνάμωσε και ο λαϊκισμός παραπλάνησε, τα άκρα δυνάμωσαν. Η Ευρώπη θα κληθεί σύντομα να πάρει ιστορικές αποφάσεις για το μέλλον. Στρατηγικός στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από όλο και πιο ισχυρή Ευρώπη. Είμαστε απέναντι στην Ευρώπη του κατακερματισμού και των λαϊκισμών. Η όλο και πιο ενωμένη Ευρώπη είναι η πυξίδα και ο στόχος μας. Η περιθωριοποίηση είναι το σημείο όπου μας φέρνει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Να χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως παράδειγμα χώρας που δεν μπορεί να συμμετέχει στον σκληρό πυρήνα. Η Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων είναι πραγματικότητα εδώ και πολύ καιρό. Η Ελλάδα ήταν είναι και θα είναι στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης».

Ακολούθησε αναφορά στα ελληνοτουρκικά λέγοντας πως τα θέματα αυτά θέλουν σοβαρότητα, αρετή και τόλμη, αλλά κυρίως θέλουν συμμάχους.

Όσον αφορά τα μέτρα επανέλαβε πως δεν υπάρχει περίπτωση να τα ψηφίσει η ΝΔ, λέγοντας πως «δεν θα γίνουμε δεκανίκι κανενός» προσθέτοντας πως ας ψηφίσουν μέτρα και αντίμετρα ή ας πάνε σε εκλογές. Δικό τους το δίλημμα, όχι δικό μας

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ακόμα πως έχουμε υποχρέωση να ζωντανέψουμε την ελπίδα και πως δεν θέλουμε μία Ελλάδα με σκυφτούς πολίτες, κάνοντας λόγο για τελείως διαφορετική φιλοσοφία μεταξυ του κόμματος του και της κυβέρνησης. Μίλησε δε για μία «ψευτοαριστερή μπανανία». Υπάρχει μία πλειοψηφία που θέλει την επιστροφή στην κανονικότητα, πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε λάθος μια συμφωνία με πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για πολλά χρόνια λέγοντα ότι «θα πνίξουν την οικονομία». «Το ζητήσαμε ως αντιπολίτευση. Ως κυβέρνηση θα το διεκδικήσουμε και πιστεύω ότι μια αξιόπιστη κυβέρνηση θα το είχε ήδη πετύχει», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης κλείνοντας ανέφερε πως «η παράταξη μας είναι δύναμη σταθερότητας που δεν έχασε την συνοχή της ακόμα και στα πιο δύσκολα χρόνια» και πως «χρέος μας είναι σηκώσουμε όρθια την χώρα».

 

 

 

 

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή