ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Χρονικό προαναγγελθείσας κρίσης η παραίτηση Κιμούλη

nd-chroniko-proanaggeltheisas-krisis-i-paraitisi-kimoyli-2180365

Tην παραίτηση του Γιώργου Κιμούλη σχολιάζει με ανακοίνωση της η αρμόδια τομεάρχης Πολιτισμού της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, κάνοντας λόγο το χρονικό μιας προαναγγελθείσας κρίσης. Παράλληλα στην ανακοίνωση σχολιάζονται και τα ερωτήματα που εγείρονται πλεόν μετά τις καταγγελίες του κ. Κιμούλη. 

Αναλυτικά:

«Η παραίτηση του κ. Γ. Κιμούλη από τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. του ΚΠΙΣΝ είναι το χρονικό μιας προαναγγελθείσας κρίσης. Με την επιστολή του, επιβεβαίωσε όλα όσα λέγαμε το προηγούμενο διάστημα. "Εσωκομματικές διαπραγματεύσεις", "διοικητική έκφραση κατώτερη των περιστάσεων", "εύθραυστες εσωτερικές ισορροπίες του κυβερνώντος Κόμματος". Και φυσικά, "ούτε και να συναινέσω σε διαδικασίες που μελλοντικά μπορεί να προκαλέσουν υπόνοιες αδιαφάνειας".

Αλήθεια, τι θέλει να πει με αυτήν τη φράση ο κ. Γ. Κιμούλης; Τι ζητήματα διαφάνειας προκύπτουν;

Σε τι έπρεπε να συναινέσει και δεν το έκανε; Η Κυβέρνηση οφείλει εκτός από τη συγγνώμη της για τη νέα κρίση που προκαλεί με τις δικές της επιλογές στο χώρο του Πολιτισμού και της Παιδείας, να δώσει άμεσες και καθαρές απαντήσεις. Ο Έλληνας φορολογούμενος απαιτεί διαφάνεια και λογοδοσία. Περιμένουμε».