Ν.Δ.: Δυσφορία από τους βουλευτές για «υποψηφίους»

Ν.Δ.: Δυσφορία από τους βουλευτές για «υποψηφίους»

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν αποτελεί μυστικό ότι στους κόλπους της Κ.Ο. της Ν.Δ. δεν έχουν γίνει δεκτές με ενθουσιασμό οι επανειλημμένες επισημάνσεις του προέδρου της κόμματος ότι η επόμενη κοινοβουλευτική ομάδα θα είναι αισθητά ανανεωμένη. Κάποιοι, μάλιστα, αισθάνονται ήδη ως «βαρίδια», παρότι ο κ. Μητσοτάκης έχει διευκρινίσει ότι οι εν ενεργεία βουλευτές δεν απειλούνται. Η αίσθηση αυτή επιτείνεται το τελευταίο διάστημα, καθώς, ιδιαίτερα στην περιφέρεια, αυξάνονται οι περιπτώσεις προσώπων που εμφανίζονται από το πουθενά ως πολιτευτές της Ν.Δ. και ως έχοντες ήδη το χρίσμα του προέδρου, χωρίς αυτό να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Τα σχετικά παράπονα εκφράστηκαν χθες από σειρά βουλευτών (Κώστας Τασούλας, Κώστας Βλάσης, Αννα Καραμανλή, Ανδρέας Κατσανιώτης, Θόδωρος Καράογλου), ζητώντας να μπει «φρένο» στο φαινόμενο. «Κύριε πρόεδρε, δεν σας ζητούμε να διορθώσετε αυτά που δεν διορθώνονται, όπως η γελοιότητα, αλλά αυτά που διορθώνονται», είπε ο κ. Τασούλας, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Βλάσης έθεσε ζήτημα για την κόρη του Πέτρου Τατούλη. «Ξέρουμε ότι πολλοί από εμάς δεν σε στηρίξαμε, αλλά είσαι κομμάτι μας και είμαστε κομμάτι σου», σημείωσε ο κ. Δαβάκης απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη. Ζήτημα, πάντως, τέθηκε και για όσα στελέχη κρατούν θέσεις και γραμματείες στον κομματικό μηχανισμό και ταυτόχρονα θέλουν να είναι υποψήφιοι, καθώς δεν «παίζουν» με ίσους όρους. Αρμόδιες πηγές σημείωναν ότι το ζήτημα του ασυμβιβάστου θα διευθετηθεί και σύντομα θα δρομολογηθούν αλλαγές.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε κατηγορηματικά ότι οι μόνοι που δικαιούνται με βεβαιότητα μια θέση στις λίστες είναι οι εν ενεργεία βουλευτές, ενώ τους κάλεσε να αναφέρουν ενδεχόμενα τα κρούσματα αυτόκλητων υποψηφίων στον διευθυντή του γραφείου του Μιχάλη Μπεκίρη. Παρέμβαση έκανε και ο Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος, αναφερόμενος στην αξιολόγηση, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών, γι’ αυτό και υποστήριξε ότι η Ν.Δ. πρέπει να βρίσκεται σε αυξημένη εκλογική ετοιμότητα. Αιχμές φέρεται να άφησε και για όσους ζητούν συναίνεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Ντόρα Μπακογιάννη, πάντως, στην παρέμβασή της σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κανένας στη Ν.Δ. που να ζητάει συναίνεση με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή