Βουλή: Προαναγγελία εξεταστικής για την Υγεία από Τσίπρα

Βουλή: Προαναγγελία εξεταστικής για την Υγεία από Τσίπρα

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την προαναγγελία για σύσταση νέας εξεταστικής επιτροπής, αυτή τη φορά για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας τα προηγούμενα χρόνια, ο πρωθυπουργός επέλεξε σήμερα από τη Βουλή να διευρύνει το μέτωπο της σύγκρουσης με την αντιπολίτευση, ειδικά την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στην κρίσιμη τρέχουσα συγκυρία κατά την οποία κορυφώνεται η αβεβαιότητα αναφορικά με το πόσο σκληρά θα είναι τα δημοσιονομικά μέτρα που θα συμφωνηθούν με τους Θεσμούς, για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

Παράλληλα, αξιοσημείωτο είναι ότι σε μια πολύ σύντομη –σε αντίθεση με πρόσφατες μακράς διάρκειας και «πανηγυρικού χαρακτήρα»- αναφορά του στο περιεχόμενη της διαπραγμάτευσης, ο κ. Τσίπρας μίλησε για τον πιθανολογούμενο χαρακτήρα των λεγόμενων «αντιμέτρων», επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι αυτά θα απέχουν πολύ εκείνων που ο ίδιος και η κυβέρνηση περιέγραφαν έως και πρόσφατα ως τέτοια που θα εκμηδένιζαν το κόστος των νέων μέτρων τα οποία ζητούν οι εταίροι. Συγκεκριμένα, μίλησε ευθέως για ενίσχυση των σχλοικών γευμάτων, ενώ αναφέρθηκε γενικώς και στις συντάξεις, ως «τροφοδότη» άνεργων παιδιών και εγγονιών. «Περιμένετε και θα δείτε», είπε χαρακτηριστικά.

Η πρωθυπουργική ομιλία έγινε με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων Β.Λεβέντη, αντικείμενο της οποίας ήταν η κατάσταση στο χώρο της Υγείας.

Ο πρωθυπουργός αφού υποστήριξε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έγιναν πολλά υπέρ του πολίτη, μίλησε πολλές φορές για σκάνδαλα στο ΕΣΥ ή και για αδιαφορία των προηγούμενων κυβερνήσεων να υποστηρίξουν το σύστημα, και υπό αυτό το πρίσμα, έκανε και την προαναφερθείσα εξαγγελία. Συγεκριμένα, και αφού έκανε λόγο για τις υποθέσεις ΝΟΒΑΡΤΙΣ, ΚΕΛΠΝΟ, και Ερρίκος Ντυνάν, υπενθυμίζοντας την πρόσφατη πρωτοβουλία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την περίπτωση του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, τόνισε:

«Το τελευταίο διάστημα πύκνωσαν τα σύννεφα στο χώρο της Υγείας. Το ένα σκάνδαλο αποκαλύπτεται πίσω από το άλλο και όπως είναι φυσικό όλα προκαλούν το κοινό αίσθημα. Εμείς δεν βάζουμε στο συρτάρι τις δικογραφίες. Δεν βάλαμε στο συρτάρι την δικογραφία Παπαντωνίου. Μόνο ο Τσοχατζόπουλος τα έχει κάνει όλα σε αυτή τη χώρα; Μαζεύεται πυκνός καπνός και υπενθυμίζω ότι αυτή η κυβέρνηση έχει δώσει μια δέσμευση: Οτι δεν πρόκειται να αφήσει ούτε καρφίτσα να πέσει κάτω. Θα έρθει στην επιφάνεια το πάρτι μέχρι το τελευταίο δεκαδικό, και θα καταλογιστούν οι ευθύνες όπου υπάρχουν. Δεν μας ενδιαφέρει το θέμα της παραγραφής, είναι άθλιος ο νόμος- ούτε η «ρεβάνς», αλλά η απόδοση δικαιοσύνης. Γι αυτό θα ήθελα να ενημερώσω το σώμα ότι τις επόμενες ημέρες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θα καταθέσουν πρόταση για εξεταστική Επιτροπή για σκάνδαλα στην Υγεία. Και εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Να μάθει ο κόσμος. Να δημιουργήσει αίσθημα στην κοινωνία ότι δεν θα μείνει τίποτα στη σκιά».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή