Ντάισελμπλουμ: Το νωρίτερο τον Απρίλιο η συμφωνία, καλοδεχούμενο το ΔΝΤ

Ντάισελμπλουμ: Το νωρίτερο τον Απρίλιο η συμφωνία, καλοδεχούμενο το ΔΝΤ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δεύτερη αξιολόγηση δεν θα ολοκληρωθεί σύντομα εκτίμησε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σε δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung , εξηγώντας ότι δεν περιμένει να έχουν κλείσει οι εκκρεμότητες πριν τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στη Μάλτα τον Απρίλιο.

Ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε επίσης ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) πρέπει ουσιαστικά να μετατραπεί σε μια ευρωπαϊκή εκδοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Τόνισε ακόμη ότι «ο ESM θα πρέπει συγκεντρώσει την τεχνική εμπειρογνωμοσύνη που μόνο το ΔΝΤ έχει αυτή τη στιγμή».

Επίσης, ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι η σημερινή «τρόικα» των δανειστών στην Ελλάδα θα διασπαζόταν μακροπρόθεσμα. Ο επικεφαλής του Eurogroup ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «αισθάνεται όλο και πιο άβολα, και δικαιολογημένα» στον ρόλο των θεσμών, ενώ σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κι άλλα «σημαντικά καθήκοντα» στα οποία πρέπει να επικεντρωθεί.

Διευκρίνισε πάντως ότι οι θεσμοί θα πρέπει να διατηρήσουν τους ρόλους τους σε ότι αφορά το τρέχον ελληνικό πρόγραμμα, ενώ σημείωσε ότι εξακολουθεί να περιμένει το ΔΝΤ να αποφασίσει για ένα νέο πρόγραμμα, προσθέτοντας πως θα ήταν «καλοδεχούμενο» αν αυτό συνέβαινε μέχρι το καλοκαίρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή