ΝΔ: Συνάντηση εργασίας Κυριάκου Μητσοτάκη με δημάρχους

ΝΔ: Συνάντηση εργασίας Κυριάκου Μητσοτάκη με δημάρχους

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε, σήμερα συνάντηση εργασίας με δημάρχους, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επανέλαβε τη βούλησή του να στηρίξει την ενίσχυση αυτού του θεσμού, που έχει σημαντικό ρόλο στην κοινωνική συνοχή. Η Νέα Δημοκρατία επεξεργάζεται, σε συνεργασία με στελέχη της Αυτοδιοίκησης,  τις προτάσεις της για την ενίσχυση του αναπτυξιακού ρόλου της Αυτοδιοίκησης και τις απαραίτητες αλλαγές προς όφελος των πολιτών.

Οι δήμαρχοι εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο εφαρμογής από την σημερινή Κυβέρνηση του συστήματος της απλής αναλογικής στην Αυτοδιοίκηση.

Κάτι τέτοιο, όπως τόνισαν, ανατρέπει τη σταθερότητα διοίκησης και αποδυναμώνει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι είναι απολύτως αντίθετος στην καθιέρωση της απλής αναλογικής και στην Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι εάν η σημερινή Κυβέρνηση προχωρήσει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, μόλις η Νέα Δημοκρατία αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, θα αλλάξει αμέσως μια τέτοια ρύθμιση που αποτελεί χτύπημα στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή