Συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με την Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας Κέιτ Σμιθ

Συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με την Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας Κέιτ Σμιθ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα με την Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου, κυρία Kate Smith.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε η αναμενόμενη ενεργοποίηση της διαδικασίας εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. και η διαμόρφωση των σχέσεων Ε.Ε. – Ηνωμένου Βασιλείου στη μετά-Brexit εποχή.

Παράλληλα, εξετάσθηκαν και οι προοπτικές των ελληνο-βρετανικών σχέσεων υπό το πρίσμα αυτό. Διαπιστώθηκε κοινή βούληση για τη διατήρηση και ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων και υπογραμμίσθηκε από αμφοτέρους η σημασία που αποδίδεται στη διμερή συνεργασία. Ιδίως, μάλιστα, στους τομείς της οικονομίας, των επενδύσεων, της ασφάλειας, του πολιτισμού και του τουρισμού. Επισημάνθηκε, μάλιστα, ότι φέτος αναμένεται σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τη χώρα μας.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε, επίσης, την ευκαιρία να αναπτύξει τις απόψεις του για το μέλλον της Ευρώπης, επαναλαμβάνοντας την πάγια και αταλάντευτη θέση της Νέας Δημοκρατίας υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην πρωτοκαθεδρία του εγχειρήματος της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Έγινε ακόμα εκτενής συζήτηση επί των εσωτερικών, πολιτικών και οικονομικών, εξελίξεων.

Συμφωνήθηκε, επίσης, να συνεχιστεί η ανταλλαγή απόψεων σε ό,τι αφορά το Κυπριακό και τα Δυτικά Βαλκάνια, καθώς και τις εξελίξεις στο πεδίο της ενέργειας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή