Kεφαλογιάννη για το Τέμενος Βαγιαζήτ: Απαιτούνται άμεσα αντανακλαστικά και όχι ευχολόγια

Kεφαλογιάννη για το Τέμενος Βαγιαζήτ: Απαιτούνται άμεσα αντανακλαστικά και όχι ευχολόγια

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, για τις ζημιές στο Τέμενος Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι ζημιές στο Τέμενος Βαγιαζήτ προκαλούν μεγάλη θλίψη. Πρόκειται για ένα μοναδικό μνημείο, το σημαντικότερο ίσως οθωμανικό μνημείο της Ευρώπης, η ύπαρξη του οποίου σηματοδοτεί την ειρηνική συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων.

Η αποκατάστασή του αποτέλεσε ύψιστη προτεραιότητα κατά την περίοδο 2012 – 2014. Τότε, το Υπουργείο Πολιτισμού, μαζί με την καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, είχαν δρομολογήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες αποκατάστασής του.

Σήμερα, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε για την ολιγωρία, τις εμμονές και τις σημαντικές ευθύνες καθυστέρησης της επανεκκίνησης των έργων που είχαν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Τώρα, απαιτούνται άμεσα αντανακλαστικά και συντονισμένες δράσεις.

Οι δηλώσεις και τα ευχολόγια δεν αρκούν πλέον».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή