Βενιζέλος: Στήνεται το σκηνικό ενός εκβιασμού συναίνεσης

Βενιζέλος: Στήνεται το σκηνικό ενός εκβιασμού συναίνεσης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επανάληψη του 2015 στη στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση, όσον αφορά τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, «βλέπει» στις εξελίξεις ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εξέφρασε χθες την πεποίθηση (ΣΚΑΪ) ότι «στήνεται το σκηνικό ενός εκβιασμού συναίνεσης».

Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι η συμφωνία του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου θυμίζει πολύ τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου του 2015 και ότι τα πράγματα θα οδηγηθούν από την κυβέρνηση «σε μια εκβιαστική επίθεση συναίνεσης ότι “κοιτάξτε, αυτό είναι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, τα μέτρα είναι σκληρά, ελάτε να μου πείτε αν συμφωνείτε”». Και διερωτήθηκε: «Αν συμφωνεί η αντιπολίτευση, πού; Σε μια ανύπαρκτη διαπραγμάτευση που έκανε η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου;».

Ο κ. Βενιζέλος, αναφερόμενος στο σκέλος της διαπραγμάτευσης που αφορά την περίοδο μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος μνημονίου, δήλωσε ότι «δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε ιστορικά, πολιτικά στην κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου να διαπραγματευθεί το μέλλον της χώρας μετά και το τρίτο πρόγραμμα» και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση «δεν νομιμοποιείται» για κάτι τέτοιο «διότι ποτέ καμία κυβέρνηση δεν ανέλαβε δεσμεύσεις το κύριο βάρος των οποίων να μην αφορά την παρούσα θητεία». Τέλος, ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι εάν η κυβέρνηση επιχειρήσει να πάρει αποστάσεις από τους θεσμούς, θα το κάνει με την προοπτική της άμεσης διεξαγωγής εκλογών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή