Δυσκολίες στη σύμπραξη Ποταμιού και τριών

Δυσκολίες στη σύμπραξη Ποταμιού και τριών

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον τρόπο να διαβούν το… Ποτάμι που τους χωρίζει και να διεκδικήσουν από κοινού την ψήφο στις επόμενες εκλογές αναζητούν ο Σταύρος Θεοδωράκης με την Αννα Διαμαντοπούλου, τον Γιάννη Ραγκούση και τον Γιώργο Φλωρίδη. Μέχρι στιγμής, όμως, αδυνατούν να βρουν τη γέφυρα.

Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί η συνάντηση που είχαν χθες οι τέσσερις πολιτικοί, η οποία επιχειρήθηκε να μείνει μακριά από τη δημοσιότητα. Κατά πληροφορίες, έγινε μεν σε καλό κλίμα, αλλά χωρίς να υπάρξει συμφωνία για την πολυσυζητημένη σύμπραξη των δύο πλευρών. Κι έτσι δόθηκε και νέο ραντεβού πριν από την Τετάρτη, καθώς τότε οι τρεις έχουν ήδη προαναγγείλει την τελευταία εκδήλωσή τους στην οποία προεξοφλείται μεν ότι θα ανακοινώσουν τη μετεξέλιξη της πρωτοβουλίας τους σε πολιτική κίνηση (δηλαδή σε κόμμα), αλλά κανείς ακόμη δεν γνωρίζει ποιο ρόλο θα έχει –αν έχει– σε αυτό ο Στ. Θεοδωράκης.

Τι είναι αυτό που χωρίζει τις δύο πλευρές είναι πάντως γνωστό. Οι τρεις επιμένουν στη δημιουργία ενός εντελώς νέου φορέα και –κυρίως– στην άμεση ανάδειξη του ηγέτη του από τη βάση. Γεγονός που θα επιφέρει βέβαια σταδιακά τη διάλυση του Ποταμιού. Χθες, μάλιστα, οι τρεις φέρονται να πρότειναν στον κ. Θεοδωράκη σε ένα πρώτο στάδιο να μετέχει με το Ποτάμι όπως εκείνος επιθυμεί στον νέο αυτό φορέα, δηλαδή ακόμη και ως αυθύπαρκτη συνιστώσα του. Την προοπτική αυτή ωστόσο δεν τη θεωρούν λογική στη Σεβαστουπόλεως και χαρακτηρίζουν «αδιανόητο» να αυτοδιαλυθεί ένα κοινοβουλευτικό κόμμα χάριν μιας πρωτοβουλίας τριών πολιτικών να δημιουργήσουν μια νέα πολιτική κίνηση. Επιπλέον δε, ο κ. Θεοδωράκης δεν φέρεται να συμφωνεί και με την προοπτική να συνδιεκδικήσει π.χ. από κοινού με την κ. Διαμαντοπούλου την προεδρία ενός νέου φορέα, καθώς εκτιμά ότι μια τέτοια διαδικασία ούτε θα συγκινούσε ούτε θα έπειθε τους πολίτες ότι δημιουργείται ένα πραγματικά νέο σχήμα όπως αυτό που ο ίδιος επιδιώκει, με τη συμμετοχή πρωτίστως νέων πολιτικών δυνάμεων.

Τι μέλλει γενέσθαι πάντως δεν θα αργήσει να φανεί, καθώς ο κ. Θεοδωράκης θα ξεκαθαρίσει τη δική του θέση πριν από την εκδήλωση των τριών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή