Κόντρα Κοτζιά – Κουμουτσάκου για το ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών στις ΗΠΑ

Κόντρα Κοτζιά – Κουμουτσάκου για το ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών στις ΗΠΑ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κόντρα μεταξύ του υπουργού Εξωτρικών Νίκου Κοτζιά και του αρμόδιου τομεάρχη της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου προέκυψε μετά το ταξίδι του πρώτου στις ΗΠΑ. Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Κουμουτσάκος έθεσε το θέμα πως ο Έλληνας υπουργός δεν έθιξε στους αμερικανούς αξιωματούχους βασικά ζητήματα, όπως τα ελλγηνουτουρκικά. 

Για διαστρέβλωση και για εσκεμμένη, εσφαλμένη εντύπωση ως προς το περιεχόμενο του συνόλου των επαφών του με την αμερικανική ηγεσία, έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, απαντώντας στις αναφορές του τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ. 

Σε δήλωσή του, ο κ. Κοτζιάς επισήμανε πως «προωθούν σκόπιμες ανακρίβειες που αναπαράγονται και "διανθίζονται" με αναληθή, ως συνήθως, δημοσιεύματα στην εφημερίδα "Τα Νέα"».

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι στη διπλωματία και την πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται, ο υπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας πως ο κ. Κουμουτσάκος θα έπρεπε να γνωρίζει ότι άλλοι πράττουν χωρίς να ομιλούν και άλλοι ομιλούν χωρίς να πράττουν, με κριτήριό τους κάποιες εσωτερικές σκοπιμότητες.

«Πολλώ δε μάλλον όταν και ο ίδιος ο πρόεδρος της παράταξής του έχει δηλώσει ότι η εξωτερική πολιτική θα πρέπει να ασκείται προς τα έξω και όχι προς τα μέσα», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε πως η έκδοση ανακοινώσεων για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων ουδέποτε ωφέλησε τα συμφέροντα της χώρας.

Ο κ. Κουμουτσάκος επανήλθε λέγοντας πως «Στις δημοκρατίες οι κυβερνήσεις ελέγχονται».  Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ ανέφερε, ότι ουδείς κατανοεί τον εκνευρισμό και την κακοπιστία της αντίδρασης του κ. Κοτζιά, μετά τη χθεσινή, δική του, κοινοβουλευτική ερώτηση, η οποία βασίζεται σε όσα ο ίδιος δήλωσε μετά τις πρόσφατες συναντήσεις του στις ΗΠΑ.

«Ο κ. υπουργός θα πρέπει να συνηθίσει στην ιδέα ότι στις Δημοκρατίες οι κυβερνήσεις ελέγχονται. Και πολιτικά και κοινοβουλευτικά. Καθώς και ότι οι υπουργοί οφείλουν να δίνουν απαντήσεις στις πολιτικές δυνάμεις και στους εκλεγμένους εκπροσώπους των πολιτών. Ο κ. Κοτζιάς δεν αποτελεί εξαίρεση. Οφείλει, λοιπόν, να δώσει μια ουσιαστική απάντηση. Χωρίς διαστρεβλώσεις και εξάρσεις ρηχού εντυπωσιασμού. Στη Νέα Δημοκρατία, μαθήματα για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων δεν δεχόμαστε», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή