Φ. Κρανιδιώτης: «Η λαϊκή δεξιά πρέπει να εκφραστεί στο πολιτικό φάσμα»

Φ. Κρανιδιώτης: «Η λαϊκή δεξιά πρέπει να εκφραστεί στο πολιτικό φάσμα»

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Υπάρχει τεράστια αναγκαιότητα μέσα στο πολιτικό φάσμα να έχουν, επιτέλους, έκφραση οι δεξιές ιδέες» τόνισε από τη Θεσσαλονίκη, στο "Πρακτορείο 104,9 fm", ο επικεφαλής της "Νέας Δεξιάς", Φαήλος Κρανιδιώτης.

«Όταν λέμε εμείς Δεξιά, εννοούμε τη λαϊκή Δεξιά της ιστορίας και το αληθινό Κέντρο της ιστορίας, που έχουν σκληρά πατριωτικά χαρακτηριστικά, είναι εκφραστές των εθνικών και αστικών αξιών και στη σημερινή εποχή το αληθινό Κέντρο και η λαϊκή Δεξιά δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε. Το πολιτειακό έχει λυθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια» προσέθεσε ο κ. Κρανιδιώτης.

«Το πάλαι ποτέ η ΝΔ συγκέντρωνε την πλειοψηφία τέτοιων δυνάμεων. Σήμερα, η ΝΔ, του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ηγετικής του ομάδας, είναι μια Κεντροδεξιά σε εισαγωγικά, γιατί είναι μια Κεντροδεξιά χωρίς Δεξιά και χωρίς Κέντρο. Αυτό, που αυτοί ονομάζουν Κέντρο είναι ο μεσαιοχωριτισμός. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να φτιάξει, ούτε καν ένα μεγάλο "Ποτάμι", όπως έλεγα εγώ αστειευόμενος, θέλει να φτιάξει μια μεγάλη "Δράση" σαν του Μάνου, για αυτό και αναλώνει τις προσπάθειες του να συγκεντρώσει τα "ρέστα" του Σημίτη, τον κ. Σκυλακάκη, τον Τζήμερο ίσως πιθανώς αργότερα, ή κάποια κομμάτια του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Κρανιδιώτης και προσέθεσε: «Δεν μπορεί να εκφράσει αυτό το συγκεκριμένο μόρφωμα, όπως έχει γίνει η ΝΔ σήμερα, τους ανθρώπους που ανήκουν σε αυτό που σας ονόμασα πριν, λαϊκή Δεξιά και αληθινό Κέντρο της ιστορίας».

Επισήμανε, επίσης, ότι η "Νέα Δεξιά" δεν μπορεί να έχει καμία σχέση «με τα δύο άκρα» του πολιτικού φάσματος, τονίζοντας ότι σε μια δημοκρατική πολιτεία το μονοπώλιο της άσκησης βίας ανήκει μόνο στα όργανα του κράτους, και μόνον όταν εφαρμόζουν το Σύνταγμα και τους νόμους. «Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ασκεί βία, για να εφαρμόσει με τσαμπουκά τις ιδέες του πάνω στην πλειοψηφία», είπε ο κ. Κρανιδιώτης.

«Εμείς θεωρούμε ασθένειες του χώρου της Δεξιάς διάφορα μορφώματα που έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς- ήτανε οι ρατσιστικές, ή φιλοναζιστικές, ή φιλοφασιστικές αποκλίσεις που δεν έχουν καμία θέση στην παράδοση του λαού μας. Ο ελληνισμός είναι ανθρωποκεντρικός», προσέθεσε ο κ. Κρανιδιώτης και συνέχισε: «Και σε αυτόν τον ανθρωποκεντρισμό δε χωράνε τέτοιες θεωρίες ολοκληρωτισμού και βίας, είτε είναι μαύρες, είτε είναι κόκκινες».

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή