O Ψαριανός καταγγέλλει «μονταζιέρα» από το ΑΠΕ στο θέμα των μετακλητών υπαλλήλων

O Ψαριανός καταγγέλλει «μονταζιέρα» από το ΑΠΕ στο θέμα των μετακλητών υπαλλήλων

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην δημοσιοποίηση αποσπασματικών δηλώσεων «δια της μεθόδου της μονταζιέρας» καταγγέλλει ο Γρηγόρης Ψαριανός, από το ΑΠΕ – ΜΠΕ. Ο βουλευτής του Ποταμιού, κάνει λόγο για διαρροές μέσα από μία κλειστή σύσκεψη κάτι που προκαλεί «σοβαρό πολιτικό και ηθικό θέμα πώς έγινε αυτή η διαρροή και ποιος έκανε το «μοντάζ» για το ΑΠΕ», ενώ αφήνει να εννοηθεί ως πηγή του μοντάζ το γραφείο του ίδιου του Προέδρου της Βουλής.

Το θέμα ανέδειξε χθες η «Κ» μέσα από το ρεπορτάζ για με τίτλο «Οι μετακλητοί της Βουλής, η ανακοίνωση Βούτση και μία οφειλόμενη απάντηση» . Το ρεπορτάζ ανέφερε «ότι με αποφάσεις του Προέδρου της Βουλής, μόνο τον τελευταίο μήνα, διορισμένοι και απασχολούμενοι ως τώρα με σχέση εργασίας μετακλητού υπαλλήλου, πλέον εργάζονται ως σχεδόν μόνιμοι, δηλαδή με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου».

Αναλυτικά η δήλωση του: 

«Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δημοσιοποίησε αποσπασματικά και δια της μεθόδου της μονταζιέρας τοποθετήσεις των εκπροσώπων κομμάτων της Αντιπολίτευσης, στο επίκαιρο θέμα της μονιμοποίησης μετακλητών υπαλλήλων, με ευθύνη του ΠτΒ Νίκου Βούτση.

Το θέμα, μεταξύ άλλων, ετέθη στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής και «διέρρευσε υπηρεσιακώς» συρραφή της τοποθέτησης των κ.κ. Παπαθεοδώρου (ΔΗ.ΣΥ), Τραγάκη (ΝΔ), Μ.Γεωργιάδη (Εν.Κεν) και Γ.Ψαριανού (ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ), με τρόπον ώστε να παρουσιάζεται η θέση τους ως στήριξη στις ενέργειες και την πολιτική ταχυδακτυλουργία του Προέδρου της Βουλής και της Επιτροπής Κανονισμού κ. Νίκου Βούτση.

Η «φιλοκυβερνητική διαρροή» έγινε, άγνωστο πως, παρότι η συνεδρίαση της εν λόγω Επιτροπής ήταν κλειστή, όχι δημόσια και εκτός τηλεοπτικής κάλυψης, ακόμα και του καναλιού της Βουλής.

Από αυτό το τελευταίο προκύπτει ευθέως το σοβαρό πολιτικό και ηθικό θέμα πώς έγινε αυτή η διαρροή και ποιος έκανε το «μοντάζ» για το ΑΠΕ.

Όσον αφορά δε στην ουσία του πράγματος, στη διαστρέβλωση των τοποθετήσεων και την παραπληροφόρηση, προκύπτει ακόμα σοβαρότρο ζήτημα αξιοπιστίας και εγκυρότητας του ΑΠΕ και απόλυτη ευθύνη του ΠτΒ.

Στον δρόμο που χάραξαν κανάλια, εφημερίδες και άλλα μέσα φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση, ορντίναντσες των ΣυριζΑΝελ, όπως γλαφυρά περιγράφονται, στον δρόμο αυτής της δόξας και το ιστορικό και άλλοτε έγκυρο ΑΠΕ.

Τώρα θα πρέπει να το λέμε ΒΠΕ!»

(σσ ο βουλευτής του Ποταμιού με το ΒΠΕ εννοεί «Βούτσης Πρακτορείο Ειδήσεων»)

Τι απαντούν «κύκλοι» του Νίκου Βούτση 

«Τόσο τα πρακτικά, όσο και το ηχητικό ντοκουμέντο της συνεδρίασης της Επιτροπής Κανονισμού είναι διαθέσιμα στους βουλευτές και αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει καμία αιτίαση για αλλοίωση του περιεχομένου που είδε το φως της δημοσιότητας. 'Αλλωστε, ήδη, είχαν γίνει δημόσια δηλώσεις από βουλευτές και εκπροσώπους κομμάτων», σχολιάζουν κύκλοι του γραφείου του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, αναφορικά με την ανακοίνωση του βουλευτή του Ποταμιού, Γρηγόρη Ψαριανού.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή