ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντονής: Η παραίτηση Ράικου προκαλεί «εύλογα ερωτηματικά»

Κοντονής: Η παραίτηση Ράικου προκαλεί «εύλογα ερωτηματικά»

Εύλογα ερωτηματικά προκαλούνται από την υποβολή της παραίτηση της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ενώ προσθέτει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα της κατά της διαπλοκής και θα συνεχίσει να εμπιστεύεται τους εισαγγελικούς λειτουργούς για τη διερεύνηση των κρίσιμων υποθέσεων ως μόνων αρμοδίων να τις διεκπεραιώσουν.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης σχολιάζοντας την αιφνίδια παραίτηση της Ελένης Ράίκου εκφράζει την απορία του «γιατί τώρα» καθώς, όπως αναφέρει, ο ίδιος είχε τονίσει προς την ίδια την απόλυτη στήριξη του για την διερεύνηση του σκανδάλου της Nοvartis. 

Oλόκληρη η ανακοίνωση του κ. Κοντονή:

«Εύλογα ερωτηματικά προκαλεί η υποβολή παραίτησης της Εισαγγελέως κυρίας Ράϊκου, δύο μήνες πριν τη λήξη της θητείας της, με αφορμή δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας.

Η υποβολή παραίτησης διανθιζόμενη με ασύνδετους ισχυρισμούς που στοιχειοθετούν εκνευρισμό και σπασμωδικότητα, υπεβλήθη τη στιγμή που είχα τονίσει προς την κα Εισαγγελέα την απόλυτη στήριξη για τη διερεύνηση και αποκάλυψη του σκανδάλου Novartis και των εμπλεκομένων σ’ αυτό. Στήριξη που από την πρώτη στιγμή της είχε παρασχεθεί εμπράκτως.

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει τον πολιτικό αγώνα για να σπάσει οριστικά ο φαύλος κύκλος της διαφθοράς και της διαπλοκής και θα συνεχίσει να εμπιστεύεται τους εισαγγελικούς λειτουργούς για τη διαλεύκανση των κρίσιμων αυτών υποθέσεων, ως των μόνων αρμοδίων να τις διεκπεραιώσουν».