ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Εκρυθμη η κατάσταση στην Δικαιοσύνη

nd-ekrythmi-i-katastasi-stin-dikaiosyni-2182084

«Έκρυθμη» χαρακτηρίζει η ΝΔ την κατάσταση στην Δικαιοσύνη λέγοντας πως η παραίτηση της κ. Ράικου «επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις ανησυχίες που επανειλημμένως έχουμε διατυπώσει». Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος επισημαίνοντας τα όσα λέει η κ. Ράικου για «παράκεντρα εξουσίας και διαφθοράς” που στόχο έχουν τη συγκάλυψη διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Η παραίτηση της Εισαγγελέως Διαφθοράς κυρίας Ελένης Ράικου επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις ανησυχίες που επανειλημμένως έχουμε διατυπώσει για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Σήμερα, αντιλαμβανόμαστε ότι η κατάσταση είναι έκρυθμη.

Η δημόσια στοχοποίηση μιας κορυφαίας εισαγγελικής λειτουργού από φιλοκυβερνητικό έντυπο δημιουργεί εύλογα πολιτικά ερωτήματα.

Ιδίως όταν αυτή η λειτουργός κάνει λόγο για ”παράκεντρα εξουσίας και διαφθοράς” που στόχο έχουν τη συγκάλυψη διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών, αφήνοντας επιπλέον αιχμές για ελλιπέστατη θεσμική κάλυψη από την ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Και ακόμα περισσότερο, όταν το ουσιαστικό αποτέλεσμά της είναι η αναχαίτιση της έρευνας σε μια μεγάλη υπόθεση διαφθοράς στο χώρο του φαρμάκου.

Η θέση μας είναι σαφής και καθαρή.

Χρέος της πολιτικής ηγεσίας της Δικαιοσύνης της χώρας είναι να αφήσει τους δικαστές και εισαγγελείς ελεύθερους να ασκήσουν απερίσπαστοι και ανεπηρέαστοι τα καθήκοντά τους, παρέχοντας σε αυτούς τις απαραίτητες θεσμικές εγγυήσεις λειτουργικής ανεξαρτησίας.

Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο».