Μήνυμα συνοχής στον ΣΥΡΙΖΑ από Τζανακόπουλο

Μήνυμα συνοχής στον ΣΥΡΙΖΑ από Τζανακόπουλο

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενιαία και συμπαγή παρουσιάζει την κοινοβουλευτική ομάδα απέναντι στο ζήτημα της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στον απόηχο αντιδράσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν έρθει η τελική συμφωνία θα κληθούμε να πάρουμε τις αποφάσεις και αυτές θα συγκριθούν με όσα είχε συμφωνήσει η ΝΔ, με όσα απαιτούν οι δανειστές κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, και τρίτον με τις προγραμματικές θέσει της κυβέρνησης» δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος τονίζοντας πως η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι «συμπαγής».

Σχολιάζοντας τα λεγόμενα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα είπε ότι «οι θεσμικοί παράγοντες βεβαίως και δικαιούνται και έχουν υποχρεώση να κάνουν εκτιμήσεις για το πώς πορεύεται η οικονομία. Θα πρέπει να αποφεύγουν την πολιτικολογία, να έχουν καθαρό βλέμμα και να βλέπουν ότι η ευθύνη για την καθυστέρηση δεν βρίσκεται στην πλευρά της κυβέρνησης αλλά στις απαιτήσεις του ΔΝΤ. Αυτό που θα περίμενε κανείς θα ήταν ένα καθαρότερο και μη πολιτικό βλέμμα».

Ο κ. Τζανακόπουλος ακόμα δεν διέψευσε ότι οι θεσμοί περιμένουν επιστολή από την ελληνική κυβέρνηση για τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει λέγοντας ότι «δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, ανταλλάσσονται καθημερινά δεκάδες e-mail επομένως δεν έχει κανένα νόημα να μιλάμε για κάθε μεμονωμένη επικοινωνία κυβέρνησης-θεσμών».

Ως ορόσημο για τη λήψη μιας τελικής απόφασης έθεσε την εαρινή συνεδρίαση του ΔΝΤ, ενώ ερωτώμενος για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή εκλογών ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε αρνητικά.

«Η Ελλάδα διεκδικεί, έχοντας σημαντική στήριξη από την Ευρώπη γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες για μια επιτυχή κατάληξη των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων για τα εργασιακά, προς όφελος του κόσμου της εργασίας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε και τις δηλώσεις Δραγασάκη για τον κίνδυνο 4ου Μνημονίου λέγοντας πως «είναι λογικό όλοι όσοι εμπλέκονται με το πρόγραμμα να εκφράζουν τις ανησυχίες τους αλλά η πεποίθησή μου είναι ότι σύντομα θα υπάρξει μια συμφωνία και μια συμφωνία για τα μέτρα για το χρέος που αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης».

Ο κ. Τζανακόπουλος άφησε αιχμές και για τη στάση της ΝΔ.

«Τις τελευταίες μέρες η ΝΔ βλέποντας πως οδεύουμε στην εξεύρεση κοινού τόπου με τους θεσμούς έχει ξεπεράσει κάθε όριο στην προσπάθεια να προκαλέσει αποσταθεροποίηση επενδύοντας για άλλη μια φορά στην καταστροφή», υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Και πρoσέθεσε: «Ειλικρινά πάντως μιλώντας λίγο ενδιαφέρει η αυτοκαταστροφή του κ. Μητσοτάκη. Αυτό που έχει σημασία για μας είναι ο κ. Μητστοτάκης να μην πάρει μαζί του και τη χώρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή