Παυλόπουλος: Οι Έλληνες θα επιτελέσουν στο ακέραιο το καθήκον τους για το προσφυγικό

Παυλόπουλος: Οι Έλληνες θα επιτελέσουν στο ακέραιο το καθήκον τους για το προσφυγικό

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός, παρά την πολύ μεγάλη κρίση που αντιμετωπίζουν, έχουν επιτελέσει και θα επιτελέσουν στο ακέραιο το καθήκον τους στο πρόβλημα των προσφύγων» τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού. 

Ο κ. Παυλόπουλος δεν παρέλειψε μάλιστα να ζητήσει την παρέμβαση του διεθνούς οργανισμού προκειμένου να καμφθούν οι αντιρρήσεις που έχουν εκφραστεί από ορισμένες χώρες μέλη της ΕΕ στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης των προσφύγων.

«Εκείνο το οποίο θα ήθελα επίσης να σας παρακαλέσω, με το κύρος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, είναι να πείσετε ορισμένους Εταίρους μας στον χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και κυρίως εκείνους οι οποίοι εμφανίζουν φοβικά σύνδρομα απέναντι στους Πρόσφυγες, ότι δεν είναι δυνατόν να είσαι Ευρωπαϊκή Χώρα και να μην σέβεσαι τις θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε επίσης ότι μια από τις θεμελιώδεις αρχές είναι ο σεβασμός του Ανθρώπου, της αξίας του και της προσωπικότητάς του. «Το κύρος, της Διεθνούς Επιτροπής είναι μεγάλο και θεωρώ ότι η δική σας παρέμβαση, προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη αλληλεγγύη σ’ αυτό το μείζον, υπαρξιακό θέμα –κυρίως για την Ευρώπη-  θα ήταν πολύ σημαντική» επανέλαβε ο κ. Παυλόπουλος ο ποίος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει και το σημαντικό έργο που επιτελεί ο Ερυθρός Σταυρός στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες.

Η Διεθνής Επιτροπή ήδη από την εποχή της Μικρασιατικής Καταστροφής και μέχρι σήμερα, σε πολλές περιπτώσεις, έχει επιτελέσει την αποστολή της έναντι του Ελληνικού Λαού σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του ο Περιφερειακός Διευθυντής του Ερυθρού Σταυρού για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία P. Vial αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα θερμά λόγια τόνισε ότι «η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού έχει εντυπωσιασθεί, πραγματικά, από τον ανθρωπισμό με τον οποίο η Κυβέρνηση αλλά και ο ελληνικός λαός υποδέχτηκαν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, όταν ερχόντουσαν κατά εκατοντάδες στις ακτές της Ελλάδας».

Γι΄ αυτό ακριβώς το λόγο, σημείωσε ο Ερυθρός Σταυρός έσπευσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ελλάδα και ήδη καταγράφει έναν  χρόνο παρουσίας στην χώρα μας.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή