Πρόταση μείωσης προνομίων βουλευτών

Πρόταση μείωσης προνομίων βουλευτών

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα βουλευτικά προνόμια, οικονομικά και άλλα, δεν έχουν περιοριστεί στον βαθμό που θα έπρεπε «προκειμένου να αρχίσει να ανακτά ο λαός την εμπιστοσύνη του στο κοινοβουλευτικό σύστημα», επισημαίνουν έντεκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε ανοικτή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής, και ζητούν περαιτέρω μείωση αυτών των προνομίων.

«Ως εκπρόσωποι του ελληνικού λαού στο Κοινοβούλιο, δεν μπορούμε να ζητάμε θυσίες χωρίς να έχουμε πρώτοι εμείς δώσει το παράδειγμα του περιορισμού των οικονομικών απολαβών και προνομίων μας», αναφέρουν μεταξύ άλλων και προτείνουν: μείωση κατά μέσον όρο 50% των συντάξεων που παίρνουν βουλευτές και πρώην υπουργοί, μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης «κατά εύλογο ποσοστό», φορολόγηση της αποζημίωσης με τους ίδιους συντελεστές που φορολογούνται και οι υπόλοιποι πολίτες, περιορισμό του αριθμού των αστυνομικών που διατίθενται σε βουλευτές και λοιπά πολιτικά πρόσωπα (εν ενεργεία και πρώην), υλοποίηση παλαιότερης πρότασης του πρωθυπουργού «να μην παραχωρούνται αυτοκίνητα στους βουλευτές».

Την ανοικτή επιστολή υπογράφουν οι: Αννα Βαγενά, Γ. Δημαράς, Κ. Δουζίνας, Δημ. Εμμανουηλίδης, Ευαγγελία Καρακώστα, Ηλ. Κωστοπαναγιώτου, Αθ. Μιχελής, Αθ. Παπαδόπουλος, Ι. Σαρακιώτης, Μπέττυ-Ελισσάβετ Σκούφα, Ελένη Σταματάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή