Επιστολή Θεοχάρη στον Βούτση μετά την πρόσφατη αποκάλυψη της «Κ»

Επιστολή Θεοχάρη στον Βούτση μετά την πρόσφατη αποκάλυψη της «Κ»

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ν.Βούτση έστειλε σήμερα ο ανεξάρτητος βουλευτής Χ.Θεοχάρης, μέσω της οποίας αφενός εκφράζει τον προβληματισμό του μετά την πρόσφατη αποκάλυψη της «Κ» για ορισμένες περιπτώσεις ουσιαστικής μετατροπής εργασιακής σχέσης μετακλητού υπαλλήλου του Κοινοβουλίου σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, και αφετέρου ζητεί να δημοσιοποιηθούν αναλυτικά στοιχεία τόσο για τον αριθμό και την υπηρεσιακή κατάσταση των εργαζομένων στη Βουλή σήμερα και στα τέλη των δύο προηγούμενων περιόδων, όσο και για για αποφάσεις που όπως έχει δημοσίως πει, έλαβε με στόχο την μείωση του αριθμού των μετακλητών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοχάρης στην επιστολή του αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με  την παρούσα επιστολή επιθυμώ να δηλώσω τον έντονο προβληματισμό μου για τα ζητήματα ηθικής τάξης που εγείρει με δημοσίευμά της στις 23/3/2017 η εφημερίδα «Η Καθημερινή», στο οποίο αφήνονται υπόνοιες σοβαρής παραβίασης του Κανονισμού της Βουλής κατά τους διορισμούς που πραγματοποιήθηκαν  τον τελευταίο μήνα στο Κοινοβούλιο.

Στην απάντησή σας κύριε Πρόεδρε, μέσω του Γραφείου Τύπου της Βουλής, χαρακτηρίζετε ανακριβές το δημοσίευμα και αναφέρετε ότι εργάζεστε συστηματικά για την μείωση του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων της Βουλής, και, επιπροσθέτως, ότι προς την κατεύθυνση αυτή έχουν ληφθεί αποφάσεις που ήδη υλοποιούνται.

Επειδή διανύουμε περίοδο ραγδαίας απαξίωσης του πολιτικού συστήματος, η οποία καταγράφεται τόσο στις δημοσκοπήσεις όσο και στα ποσοστά αποχής των πολιτών από τις  εκλογές που βαίνουν αυξανόμενα κατά τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, θεωρώ ότι επιβάλλεται να ληφθούν αποφασιστικές  πρωτοβουλίες επανάκτησης της εμπιστοσύνης της κοινωνίας προς τους δημοκρατικούς θεσμούς και το Κοινοβούλιο.

Υπό αυτό το πρίσμα και με την παρούσα επιστολή, σας παρακαλώ να ενημερώσετε το Κοινοβούλιο και τους Έλληνες πολίτες για τον συνολικό αριθμό των υπαλλήλων που υπηρετούσαν με κάθε είδους εργασιακή σχέση στην Βουλή κατά την λήξη των δύο τελευταίων κοινοβουλευτικών περιόδων,  για τον αριθμό των υπαλλήλων ανά κατηγορία εργασιακού καθεστώτος που υπηρετούν σήμερα, καθώς επίσης και  για τις αποφάσεις που αναφέρετε ότι έχετε λάβει προκειμένου να μειωθούν οι μετακλητοί υπάλληλοι της Βουλής».

Υπενθυμίζεται ότι η αναφορά σε «ανακρίβειες» η οποία υπήρχε στην «απάντηση» του γραφείου Τύπου της Βουλής, παρέμενε γενικόλογη, χωρίς να παρατίθενται στοιχεία που να την αιτιολογεί.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή