ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση ΝΔ – Σκουρλέτη με φόντο τη ΔΕΗ

antiparathesi-nd-amp-8211-skoyrleti-me-fonto-ti-dei-2182531

«Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για την απαξίωση της ΔΕΗ» τονίζει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της με αφορμή τις δηλώσεις του κ Σκουρλέτη στον ΣΚΑΪ που είπε ότι ο διαγωνισμός πώλησης του οργανισμού είναι στημένος.

Παράλληλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι είχε εγκαίρως προειδοποιήσει για τις αρνητικές εξελίξεις στη ΔΕΗ. και στο χώρο της ενέργειας.

Xαρακτηριστικά αναφέρει πως «ο κ. Σκουρλέτης εφόσον δεν είναι ένα απλός παρατηρητής οφείλει να κατονομάσει τα συμφέροντα που είπε ότι βλέπει στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ καθώς είναι υπουργός της κυβέρνησης».

Τέλος το κόμμα της Πειραιώς προσθέτει πως περιμένει από την κυβέρνηση να απολογηθεί για τις ευθύνες της στην απαξίωση της ΔΕΗ., που οδηγεί στο ξεπούλημά της προς όφελος των ανταγωνιστών της και θέτει σε κίνδυνο την σταθερότητα της αγοράς ενέργειας και έχει βαριές συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία.

Απάντηση Σκουρλέτη 

«Ας μην κάνει η Νέα Δημοκρατία ότι δεν καταλαβαίνει. Ως προς τα  πολιτικά «βαποράκια» που επιδιώκουν και προωθούν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, είναι σαφές ότι αναφέρομαι σε αυτήν», απαντά ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που καλούσε τον υπουργό να κατονομάσει τα «βαποράκια συμφερόντων και θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στην δημόσια περιουσία».

Ο κ. Σκουρλέτης σημειώνει επίσης ότι «ως προς τα οικονομικά συμφέροντα, εγχώρια και ξένα, που διεκδικούν τα "φιλέτα" της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, είναι πασιφανές ότι ευνοούνται από την επαναφορά του ζητήματος της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ στις συναντήσεις με τους θεσμούς. Εκτός και αν η Νέα Δημοκρατία εκτιμά ότι δεν θα ενδιαφερθεί κανείς για την αγορά περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ και μάλιστα με χαριστικούς όρους, στο πλαίσιο μιας ασφυκτικής χρονικής προθεσμίας».

Στην απάντησή του ο υπουργός κατηγορεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι «κληροδότησαν φθορά και απαξίωση στον ενεργειακό τομέα», ενώ προσθέτει ότι η σημερινή κυβέρνηση «δεν θα σταματήσει ποτέ την προσπάθεια αντιστροφής αυτής της κατάστασης και έχει ήδη διανύσει σημαντικό έδαφος προς μια θετική κατεύθυνση». 

Και καταλήγει τονίζοντας ότι «αν η Νέα Δημοκρατία ζητά απολογίες για τη ΔΕΗ ας ξεκινήσει, γιατί παραμένει σε εκκρεμότητα η ανάληψη των μεγάλων πολιτικών ευθυνών που την βαραίνουν για την μακροχρόνια υπονόμευση της Επιχείρησης».