Η Ωρα Αποφάσεων εξελίσσεται σε κόμμα

Η Ωρα Αποφάσεων εξελίσσεται σε κόμμα

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σεβόμενοι και τιμώντας την ιστορία της προοδευτικής παράταξης, φιλοδοξούμε πλέον να πάρουμε τη σκυτάλη της».

Τον μεγαλόπνοο αυτόν στόχο περιέγραψαν ότι επιδιώκουν να επιτύχουν η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιώργος Φλωρίδης ανακοινώνοντας χθες ότι αναβαθμίζουν τη μέχρι τώρα πρωτοβουλία τους «Ωρα Αποφάσεων» σε αυτόνομη πολιτική κίνηση.

Από τη βάση ο αρχηγός

Παρουσία του Στ. Θεοδωράκη, των περισσοτέρων βουλευτών του Ποταμιού, του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη, αλλά και πλήθους κόσμου, οι τρεις πολιτικοί παρουσίασαν το λογότυπο τους «Ωρα Αποφάσεων για το επόμενο κύμα προόδου» (ΩΡΑ) και επί της ουσίας περιέγραψαν ως δεδομένη την απόφασή τους να διεκδικήσουν την ψήφο στις επόμενες εκλογές, αφού προηγουμένως διοργανώσουν την εκλογή του αρχηγού τους από τη βάση. Και οι τρεις μάλιστα επέκριναν δημοσίως την κ. Φώφη Γεννηματά, που, κατά την άποψή τους, όφειλε να συμμετάσχει στο εγχείρημά τους, και υποστήριξαν ότι με τη στάση της δεν συμφωνεί η βάση του ΠΑΣΟΚ, που εκτίμησαν ότι στηρίζει τη δική τους ιδέα για τη δημιουργία ενός εντελώς νέου προοδευτικού κόμματος.

Στον αντίποδα, έπλεξαν το εγκώμιο του κ. Στ. Θεοδωράκη για την πολιτική συμμαχία που πρότεινε ανάμεσα στο Ποτάμι και στην ΩΡΑ, ασχέτως αν δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής η φόρμουλα συνεργασίας των δύο πλευρών. Παρεμπιπτόντως σημειώνεται, ωστόσο, ότι η παρουσία του κ. Θεοδωράκη στη χθεσινή εκδήλωση πρέπει να ερμηνευθεί ότι και εκείνος βλέπει πια ως μόνη διέξοδο για το κόμμα του μια μορφή σύμπραξης με τους τρεις, καθώς μέχρι την τελευταία στιγμή συνεργάτες του έλεγαν ότι δεν υπάρχει λόγος να πάει καν στην εκδήλωση…

Ως προς την ουσία της νέας κίνησης, οι τρεις πολιτικοί περιέγραψαν ένα πολιτικό σχέδιο ανάταξης της χώρας που στηρίζεται σε γενναίες μεταρρυθμίσεις και το κωδικοποίησαν σε ολιγόλογες δεσμεύσεις για προφανείς επικοινωνιακούς λόγους. Μεταξύ άλλων υποσχέθηκαν το τέλος των μνημονίων, την καθολική αποφορολόγηση της παραγωγικής διαδικασίας, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στις παραγωγικές μονάδες, τη μείωση του ΦΠΑ στον τουρισμό, τη διάθεση του πλεονάσματος της χώρας στους νέους, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο 16% από 27%, χρονικό μίνιμουμ συνταξιοδότησης τα 65 έτη, Βουλή 200 βουλευτών, μονοεδρικές περιφέρειες, ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή και αμοιβή των βουλευτών ίδια με του πιλότου Πολεμικής Αεροπορίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή