Ιδρυτικό συνέδριο Δημοκρατικής Ευθύνης

Ιδρυτικό συνέδριο Δημοκρατικής Ευθύνης

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ιδρυτικό της συνέδριο θα πραγματοποιήσει το προσεχές Σαββατοκύριακο στο ξενοδοχείο Μετροπολίταν η Δημοκρατική Ευθύνη, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Αλέκου Παπαδόπουλου (και στο πρώτο στάδιο μετείχε και ο Χάρης Θεοχάρης). Οπως είπε ο πρώην υπουργός χθες στον ΣΚΑΪ, με τη σύγκληση του ανώτατου θεσμικού της οργάνου, η Δημοκρατική Ευθύνη θα λάβει πλέον και επισήμως τον χαρακτήρα του κόμματος, το οποίο θα επιδιώξει να μπει στη Βουλή όποτε κι αν γίνουν εκλογές. Ο κ. Παπαδόπουλος επανέλαβε ακόμη ότι η δική του συμβολή επικεντρώνεται στην επίτευξη του στόχου να πρωταγωνιστήσουν στη Δ.Ε. νέα πρόσωπα, με σύγχρονες αντιλήψεις και κοσμοπολιτισμό, ενώ προανήγγειλε ότι το συνέδριο θα εκλέξει άλλο πρόσωπο ως πρόεδρο του κόμματος και άλλο ως υποψήφιο πρωθυπουργό. Το κυριότερο, όμως, όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, είναι ότι η Δ.Ε. θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που δεν θα αρέσει στον λαό, καθώς θα μιλήσει συγκεκριμένα για το τι χρειάζεται να γίνει στη χώρα, κάτι που εκ των πραγμάτων «δεν θα αρέσει στο τμήμα του λαού που είναι συντεχνιασμένος, καθώς έχει βολευθεί να έχει μόνον προνόμια κι όχι υποχρεώσεις».

Ερωτηθείς για την πολιτική συγκυρία, ο κ. Παπαδόπουλος θύμισε τη φράση του διανοητή Ζήσιμου Λορεντζάτου «ζoύμε σε μια χώρα που ακόμη και η αλήθεια μπορεί να πει ψέματα». Και εξηγώντας την, τόνισε ότι η χώρα επιπλέει στα ψέματα και ανέδειξε ως μείζων ανάγκη να ξαναχτίσει η Ελλάδα τους θεσμούς της και όχι μόνον να επιτύχει δημοσιονομική ισορροπία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή