Eπίσκεψη Βαρβιτσιώτη στο Κέντρο Υποδοχής στη Μόρια

Eπίσκεψη Βαρβιτσιώτη στο Κέντρο Υποδοχής στη Μόρια

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμφανώς βελτιωμένη είναι η κατάσταση στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέσβου στη Μόρια, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, που επισκέφθηκε τον χώρο χθες.

«Θα σας πω ότι τη Μόρια την ξέρω από τη γέννησή της και σίγουρα, έχει βελτιωθεί, σαφέστατα, η κατάσταση σε σχέση με αυτό που αντικρίσαμε τον Φεβρουάριο, την τελευταία φορά που την επισκέφθηκα. Νομίζω ότι υπάρχει, ακόμη, δουλειά να γίνει. Σίγουρα, χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη και πολύ εντονότερη βοήθεια και από την Ευρώπη και από την πολιτική ηγεσία» ανέφερε στην ΕΡΤ.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επισκέφθηκε τη Μυτιλήνη με την ιδιότητα του εισηγητή του Συμβουλίου της Ευρώπης για την επίδραση των μεταναστευτικών ροών της Μεσογείου πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα. Μαζί του ήταν η γραμματέας της Επιτροπής Μετανάστευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης τους Συμβουλίου της Ευρώπης Αγκνιέστα Νατσίλο.

«Εξετάζουμε και την Ιταλία και την Τουρκία. Θέλουμε να διαπιστώσουμε το ποσοστό βελτίωσης των βιοτικών συνθηκών και, κατ' επέκταση, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο πλαίσιο και του ενός χρόνου -αισίως- από την υπογραφή της Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας» είπε, τονίζοντας πως η επίσκεψή του γίνεται στο πλαίσιο της ιδιότητας του, ως εισηγητή στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στον βαθμό που αυτά τηρούνται, λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών σε όλη τη Μεσόγειο.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης και η κ. Νατσίλο προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά για την κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο συμμετείχαν σε διευρυμένη σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς του νησιού, καθώς και με αντιπροσωπείες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ (UNHCR), του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΙΟΜ) και των ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου» και «PRAKSIS».

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή