Πολιτική θύελλα με το επίδομα στον Μπαλαούρα

Πολιτική θύελλα με το επίδομα στον Μπαλαούρα

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλαπλασιάζονται τα ερωτήματα και οι αρνητικές για την κυβέρνηση εντυπώσεις από την εξέλιξη της υπόθεσης που αποκαλύφθηκε, ότι δηλαδή ο εκ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γερ. Μπαλαούρας ήταν –ως συνταξιούχος της Τράπεζας της Ελλάδος– μεταξύ εκείνων που έλαβαν το έκτακτο επίδομα για τους χαμηλοσυνταξιούχους, που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε για επικοινωνιακούς λόγους χαρακτηρίσει «13η σύνταξη». Οπως ήταν αναμενόμενο, η αντιπολίτευση αντέδρασε εντόνως, με τα στελέχη της να υπενθυμίζουν ότι όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον Δεκέμβριο ψήφιζε την επίμαχη διάταξη, άπαντες υπογράμμιζαν πως ο τρόπος με τον οποίο την είχαν σχεδιάσει θα οδηγούσε εκτός των άλλων στην καταβολή του επιδόματος και σε συνταξιούχους που μπορεί να είχαν χαμηλή σύνταξη, αλλά ενδεχομένως να διέθεταν και άλλα εισοδήματα. Υπό αυτό το πρίσμα ομιλούν για τη δικαίωση των ενστάσεών τους και ζητούν να διερευνηθεί και πόσοι άλλοι, χωρίς ανάγκες, όπως στην περίπτωση Μπαλαούρα, έλαβαν το επίδομα.

Τώρα πια, μετά και την αποκάλυψη που τον αφορά, ο βουλευτής και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων παραδέχθηκε το «πρόβλημα», λέγοντας πως πρέπει να διορθωθεί το «σύστημα», ενώ σε ό,τι τον αφορά προσωπικά, υποστήριξε ότι αμέσως μόλις πληροφορήθηκε ότι στον τραπεζικό του λογαριασμό υπήρχε το επίδομα, το παραχώρησε ισόποσα στο ταμείο αλληλεγγύης των συνταξιούχων και στο απεργιακό ταμείο των εργαζομένων στην κεντρική τράπεζα. Ωστόσο, από τον συνδικαλιστικό φορέα των εργαζομένων στην ΤτΕ εκδόθηκε ανακοίνωση που διαψεύδει τον κ. Μπαλαούρα, σημειώνοντας πως με χρονοκαθυστέρηση έδωσε τα χρήματα. Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο κ. Μπαλαούρας έκανε λόγο για «συντροφικά καρφώματα»: «Με κάρφωσαν από την τράπεζα, λυπάμαι», ακούστηκε να λέει. «Ο κ. Μπαλαούρας με εννέα ημέρες καθυστέρηση απέστειλε επιστολή στον σύλλογο με την οποία δήλωνε ότι θα καταθέσει το ποσόν του βοηθήματος κατά το ήμισυ στο απεργιακό ταμείο και στον λογαριασμό αλληλεγγύης», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων της ΤτΕ.

«Με κροκοδείλια δάκρυα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται σήμερα ότι το χριστουγεννιάτικο βοήθημα δόθηκε χωρίς κοινωνικά κριτήρια. Δόθηκε σε ανθρώπους που δεν το είχαν ανάγκη, ενώ δεν δόθηκε σε ανθρώπους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας», σχολίασε ο Ν. Μηταράκης (Ν.Δ.). Ερώτηση προς τους κ.κ. Τσακαλώτο και Αχτσιόγλου κατέθεσε ο βουλευτής  Ελευθ. Αυγενάκης (Ν.Δ.), ζητώντας στοιχεία αναφορικά με το ποιοι έχουν λάβει το βοήθημα, αν πληρούν το κριτήριο χορήγησής του, και αν έγινε η επιστροφή του αχρεωστήτως καταβληθέντος επιδόματος από τον κ. Μπαλαούρα στο Δημόσιο. (Στην τελευταία ερώτηση, απάντηση έδωσε ήδη ο βουλευτής με τον γνωστό τρόπο.) «Ακόμη και τα ψίχουλα που έδωσαν στους συνταξιούχους είναι ανίκανοι να τα μοιράσουν ορθολογικά και τα σπαταλούν», είπε η Εύη Χριστοφιλοπούλου (ΔΗΣΥ). «Η περίπτωση Μπαλαούρα είναι άλλη μία απόδειξη της ανικανότητας και του αλαλούμ αυτής της κυβέρνησης», τόνισε ο Γ. Αμυράς (Ποτάμι).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή