Ζουράρις: Αριστερές οι θέσεις της κυβέρνησης, όχι όμως και η εφαρμογή τους

Ζουράρις: Αριστερές οι θέσεις της κυβέρνησης, όχι όμως και η εφαρμογή τους

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει τα μέτρα της συμφωνίας άφησε την Παρασκευή ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις. Θα δω τι θα ψηφίσω… Διαφωνώ με όλα τα μέτρα, διότι η χώρα είναι υπό κατοχήν και αποικία χρέους, είπε ο κ. Ζουράρις, προσθέτοντας ότι «οι θέσεις της κυβέρνησης είναι αριστερές, η εφαρμογή δεν είναι».

Αναφερόμενος στην κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκη και το αίτημά του για παραίτησή της ο υφυπουργός Παιδείας είπε γελώντας ότι «ενδεχομένως η κυβέρνηση να είναι για πέταμα».

«Στα θέματα της Παιδείας ποιες θέσεις πρέπει να επικρατήσουν οι θέσεις του Μητσοτάκη ή του Ζουράρι; Η Παιδεία του Μητσοτάκη ή η Παιδεία του Ζουράρι; (…) Να βγάζουν το σκασμό και να ακούνε τον Ζουράρι» είπε ακόμη στον ΑΝΤ1.

«Ασκώ το αυτεξούσιο και το αυτεπίτακτον θα δω τι θα ψηφίσω, μπορεί και να φύγω από την κυβέρνηση… Διαφωνώ με όλα, διότι η χώρα είναι υπό κατοχήν και αποικία χρέους». «Όσα ψηφίσουμε, είναι απότοκον της ήττας της Ελλάδας» πρόσθεσε. «To αφορολόγητο θα έχει κλιμακώσεις και θα έχει αντίμετρα» είπε πάντως ο υφυπουργός.

Ο κ. Ζουράρις αποκάλυψε δε ότι η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου είπε την Πέμπτη στην ΚΟ των ΑΝΕΛ ότι η συμφωνία πάει για αρχές Μαΐου και σε έκτακτο Eurogroup θα συζητηθεί το χρέος.

Με τα αντίμετρα, υποστήριξε μπορούμε να αμβλύνουμε την υποταγή. «Τα μπαλώματα του Δεκεμβρίου με τα 650 εκατ. ευρώ δεν είναι παράλληλο πρόγραμμα;» διερωτήθηκε ακόμη ο υφυπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή